Καταγγελία για ξυλοδαρμό εθνοφρουρού από τον Διοικητή του στην Κύπρο! (Photo)

Ενώπιον του Υπουργείου Άμυνας βρίσκεται καταγγελία οικογένειας εθνοφρουρού, που υπηρετεί σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στη Λεμεσό, για ξυλοδαρμό του από τον Διοικητή του, για ασήμαντη, όπως υποστηρίζουν, αφορμή.

Ο 18χρονος στρατιώτης μεταφέρθηκε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, φέροντας εκχυμώσεις στο αριστερό μάτι και τραύματα στον λαιμό και στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και άλλες εξετάσεις, ενώ ο ίδιος και η μητέρα του μίλησαν στα ΜΜΕ για το περιστατικό.

Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δέχθηκε επίθεση από τον Διοικητή του, όταν το πρωί μετέβη στο γραφείο του για να ζητήσει άδεια για ταξίδι που προγραμματίζει την Τετάρτη στην Ελλάδα και προσπαθούσε να δείξει φωτογραφίες του εισιτηρίου από το κινητό του τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, “ο Διοικητής ζήτησε να τού δείξω τα εισιτήρια για το ταξίδι που θα πάω την Τετάρτη και εγώ έψαχνα στο τηλέφωνό μου να τού τα δείξω, για να δει ότι είναι αλήθεια. Στο τέλος, σαν τα γύρευα, μού είπε δεν τα θέλω και τού είπα ένα λεπτό να σου τα δείξω, να δεις ότι είναι αλήθεια”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ προσπαθούσε να δείξει στον Διοικητή του τη φωτογραφία του εισιτηρίου, αυτός τον χαστούκισε στο χέρι και όταν αντέδρασε ρωτώντας τον τι είναι αυτά που κάνει, “μού έδωσε γροθιά στα μάτια”.

“Ήρθε ο ανθυπασπιστής του και με έπιασε από πίσω, και σαν με έπιασε, ήρθε ο Διοικητής και άρχισε να με δέρνει στο κεφάλι, στον λαιμό, στο μάτι ξανά”, υποστηρίζει ο στρατιώτης και συνέχισε “προσπάθησα να φύγω και μόλις βγήκα έξω με ακολούθησε και άρχισε και με κλοτσούσε”.Ο 18χρονος, που κατατάχθηκε φέτος το καλοκαίρι στην Ε.Φ., μεταφέρθηκε στον γιατρό του στρατοπέδου και ακολούθως παραπέμφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις.

“Είμαι έξω φρενών”, δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα του νεαρού στα ΜΜΕ, λέγοντας πως “ο Διοικητής δεν έχει κανένα δικαίωμα να κτυπά τα παιδιά του κόσμου” και πως “αν έκανε οτιδήποτε, να τον τιμωρήσει, δεν είμαστε στον Μεσαίωνα”.

Όπως είπε, το περιστατικό καταγγέλθηκε ήδη στην Εθνική Φρουρά και στο αρμόδιο Υπουργείο και προτίθεται να προχωρήσει σε καταγγελία και στην Αστυνομία.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο επιβεβαίωσε πως το περιστατικό έχει καταγγελθεί και έχει διαταχθεί έρευνα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει οτιδήποτε που να μπορεί να σχολιαστεί.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το περιστατικό τυγχάνει λεπτού χειρισμού και στη βάση αξιολόγησης των μαρτυρίων από άτομα που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο γραφείο του Διοικητή, ο οποίος έχει ήδη αποστείλει έκθεση με τα όσα σημειώθηκαν το πρωί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Διοικητής απορρίπτει τον ισχυρισμό πως γρονθοκόπησε τον στρατιώτη ή τον κτύπησε κατ’ οποιονδήποτε τρόπο, αναφέροντας πως είναι ο στρατιώτης που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και χρειάστηκε να ακινητοποιηθεί από άλλα μέλη της Εθνικής Φρουράς.

The post Καταγγελία για ξυλοδαρμό εθνοφρουρού από τον Διοικητή του στην Κύπρο! (Photo) appeared first on Think News.via http://ift.tt/2jnmtdU

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.