Έξι ρωσικά βομβαρδιστικά εξολόθρευσαν στόχους του ISIS κοντά στην πόλη Αμπού Καμάλ της Συρίας

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην αμερικανική υποστήριξη στo ISIS, βομβαρδίζοντας τις δυνάμεις των ισλαμιστών που είχαν διαφύγει από την πόλη Abu Kamal υπο την προστασία της αμερικανικής Αεροπορίας.

Η ρωσική Αεροπορία αντιδρώντας άμεσα έδωσε εντολή σε έξι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων που είχαν διαφύγει από την πόλη όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα βομβαρδιστικά, όλα TU-22m3 απογειώθηκαν από την Ρωσία (ΑΒ Μοζντόκ) και μέσω των εναέριων χώρων του Ιραν και του Ιράκ πρόσβαλλαν στόχους της οργάνωσης, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Με την είσοδο των βομβαρδιστικών στον συριακό εναέριο χώρο αμέσως ρωσικά μαχητικά Su-30SM απογειώθηκαν από την ΑΒ Khmeimim προκειμένου να παράσχουν προστασία.

Μόλις εχθές το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε κατηγορήσει ευθέως τις ΗΠΑ ότι προστατεύουν τo ISIS βοηθώντας τις δυνάμεις της να διαφύγουν από την Abu Kamal.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο, την περασμένη εβδομάδα ο συριακός Στρατός απελευθέρωσε την πόλη Abu Kamal. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όμως διαπιστώθηκε η συνεργασία μεταξύ της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ και τoυ ISIS και καταγράφηκε από ρωσικά αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Κομβόι οχημάτων του ISIS θεάθηκαν να διαφεύγουν από την πόλη, ανενόχλητα με όλο τον βαρύ οπλισμό τους προς το πέρασμα Wadi al-Sabha κοντά στα ιρακινά σύνορα. Η ρωσική διοίκηση στη Συρία επικοινώνησε με την αμερικανική διοίκηση ζητώντας κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις προκειμένου να εξολοθρευόσουν τις μονάδες αυτές.

Όπως αναφέρει πάντα το ρωσικό ΥΠΑΜ, η αμερικανική διοίκηση όχι μόνο δεν συμφώνησε στην πραγματοποίηση κοινών επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα φρόντισε με αεροσκάφη της να παρεμβληθεί στην περιοχή δράσης της ρωσικής Αεροπορίας προστατεύοντας τις δυνάμεις του ISIS.

The post Έξι ρωσικά βομβαρδιστικά εξολόθρευσαν στόχους του ISIS κοντά στην πόλη Αμπού Καμάλ της Συρίας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2APEVA6

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.