Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Μάικλ Φάλον, παραιτήθηκε, δηλώνοντας ότι η συμπεριφορά του στο παρελθόν δεν ήταν η αρμόζουσα.

Είναι o πρώτος υπουργός της Τερέζα Μέι που παραιτείται, εν μέσω του σκανδάλου για σεξουαλική παρενόχληση στο βρετανικό κοινοβούλιο, με αρκετές καταγγελίες να έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες ημέρες.

Την Τρίτη ο Φάλον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για περιστατικό που είχε συμβεί πριν από 15 χρόνια, όταν είχε αγγίξει επανειλημμένα στο γόνατο τη δημοσιογράφο Τζούλια Χάρτλεϊ-Μπριούερ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν προέκυψαν και νέες καταγγελίες οι οποίες οδήγησαν στην παραίτησή του.  

Στην επιστολή παραίτησής του προς την Μέι ο Φάλον αναφέρει: «Αρκετές καταγγελίες έχουν έρθει στο φως για βουλευτές τις τελευταίες ημέρες, κάποιες από τις οποίες αφορούν εμένα. Πολλές από αυτές είναι ψευδείς, αλλά αποδέχομαι ότι στο παρελθόν μπορεί να μην τήρησα τα υψηλά στάνταρ που απαιτούμε από τις ένοπλες δυνάμεις τις οποίες έχω την τιμή να εκπροσωπώ», και καταλήγει ότι για αυτούς τους λόγους παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας.

The post Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xKvNe3

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.