Πούτιν: Να καταστρέψουν όλες οι χώρες τα χημικά όπλα που διαθέτουν

Ύστατη έκκληση για έναν κόσμο χωρίς χημικά όπλα απεύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Vladimir Putin κάλεσε όλες τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ρωσίας και να καταστρέψουν τα χημικά όπλα που διατηρούν στο οπλοστάσιο τους.

Την έκκληση του απηύθυνε μέσω χαιρετισμού που έστειλε στις αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετέχουν στην 22η Σύνοδο της Διάσκεψης Κρατών που έχουν υπογράψει την Συνθήκη για την απαγόρευση των χημικών όπλων, οι εργασίες της οποίας άρχισαν σήμερα στην Χάγη και θα συνεχισθούν έως την 1 η Δεκεμβρίου.

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα κράτη που διαθέτουν χημικά όπλα να ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα και να καταβάλλουν όλες τις προσπάθειες ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τα καταστρέψουν», αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. 

Τα τελευταία αποθέματα χημικών όπλων που διέθετε η Ρωσία καταστράφηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2017. Το γεγονός είχε χαρακτηρίσει ο Ρώσος πρόεδρος ως «ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας σίγουρης και σταθερής ειρήνης».

The post Πούτιν: Να καταστρέψουν όλες οι χώρες τα χημικά όπλα που διαθέτουν appeared first on Think News.via http://ift.tt/2jr8G21

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.