Για τη Δευτέρα μετατέθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της πώλησης των όπλων στη Σαουδική Αραβία

Αναβολή της συζήτησης στην Βουλή για τον Πάνο Καμμένο και το θέμα του μεσάζοντα στην πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, ζήτησε ο Πρωθυπουργός, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου, πυροδοτώντας όμως την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που αρνήθηκε την αναβολή, για να λάβει “σκληρή απάντηση” από το Μαξίμου.

Στην επιστολή που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Βουλής (δείτε την όλη παρακάτω), ζήτησε απο τον Νίκο Βούτση να μην διεξαχθεί αύριο η συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το επίμαχο θέμα (σημ: απάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ), αναφέροντας ότι θέλει να είναι και ο ίδιος παρών, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αύριο, καθώς θα βρίσκεται στην Γαλλία για να παραλάβει το “Βραβείο Πολιτικού Σθένους”.

Στην επιστολή του, ο Αλέξης Τσίπρας, «εξαπολύει πυρά» κατά της ΝΔ, η οποία όπως αναφέρει, «ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως  δήθεν απόδραση από την συζήτηση», σημειώνοντας «επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Βουλή

«Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βάλλοντας κατά του Κυριάκου Μητοτάκη, καταλήγει «με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Το αίτημα Τσίπρα συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή και έγινε αποδεκτό. Έτσι η συζήτηση επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, όπως ζήτησε ο Πρωθυπουργός, την ώρα που πηγές του Μαξίμου χαρακτήριζαν ως “θρασύδειλο” τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν συμφώνησε στην αναβολή της συζήτησης.

Πολάκης: Πάλι εκκλησίες θα κλέψουμε

Με τον δικό του τρόπο σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, την είδηση της μετάθεσης της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Πολάκης έγραψε, μεταξύ άλλων, πως «πάλι εκκλησίες θα κλέψουμε».

 Πολάκης - facebook - συζήτηση - Καμμένος - βουλή

Σάλος αντιδράσεων από τις αποκαλύψεις

Λίγες ώρες νωρίτερα και μετά απο την κατάθεση ακόμη μιας ερώτησης απο την Νέα Δημοκρατία, η οποία χαρακτηρίζει ως “σκάνδαλο πρώτου μεγέθους” όσα συνέβησαν στην επίμαχη διαδικασία για την πώληση πλεονάζοντος πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το περιεχόμενο εγγράφων που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με αυτά, που περιλαμβάνουν τα πρακτικά της σύσκεψης που είχαν στις 29 Αυγούστου με τους εκπροσώπους του Ριάντ οι Έλληνες αξιωματικοί από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Άμυνας, η επίσημη αντιπροσωπεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει ξεκάθαρα ότι “δεν γνωρίζει ούτε την ύπαρξη συμφωνίας ούτε τον εν λόγω μεσάζοντα”,υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει άλλος – πλην αυτών – εξουσιοδοτημένος για την διαπραγμάτευση με το ΥΕΘΑ.

Αντιδράσεις υπήρξαν για το θέμα και στη Διάσκεψη των Προέδρων, με τον Νίκο Βούτση να υποστηρίζει ότι ορθώς δεν παρελήφθησαν από τους υπαλλήλους τα εν λόγω έγγραφα και δεν θα καταχωρηθούν στα πρακτικά της Βουλής.

Άλλωστε, νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των εν λόγω εγγράφων, τα οποία χαρακτηρίζει απόρρητο υλικό τονίζει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, «Όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Η επιστολή Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως ίσως θα γνωρίζετε αύριο και μεθαύριο θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για προγραμματισμένες εδώ και καιρό υποχρεώσεις μου. Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στο Παρίσι καθώς θα παρευρεθώ σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο με τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος με τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες». Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Επίσης, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να παρευρεθώ στην άτυπη θεματική Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».

Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως  δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν  αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου.

Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ο Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας

The post Για τη Δευτέρα μετατέθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της πώλησης των όπλων στη Σαουδική Αραβία appeared first on Think News.via http://ift.tt/2iIgmNS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.