Καλαφάτης για Μπουτάρη: Ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα

Δριμεία επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Καλαφάτης επισήμανε μια σειρά από ζητήματα για τα οποία κατηγόρησε τον κ. Μπουτάρη με βασικότερο τις δηλώσεις του δημάρχου σε ΜΜΕ της ΠΓΜΔ, αποκαλώντας τη γειτονική χώρα Μακεδονία.

Χαρακτήρισε «πάρα πολύ σοβαρό πολιτικό ατόπημα» τα όσα έγιναν στα Σκόπια και υπογράμμισε πως «δεν ανακάλεσε, ούτε ζήτησε τουλάχιστον συγγνώμη». Θύμισε πως αναμένει, «μέσω Βουλής τις εξηγήσεις του υπουργού εξωτερικών σχετικά με τις συνεννοήσεις που έκανε με τον Δήμαρχο (αν τις έκανε). Για να αποδειχτεί αν, τελικά, ο δήμαρχος ενήργησε βάσει κάποιου σχεδίου, ή έκανε του κεφαλιού του».

Όπως είπε χαρακτηριστικά θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει ως βουλευτής προκειμένου να δώσει απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα,  ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κότζιας.

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» αναφερόμενος σε  παλαιότερη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη τόνισε πως μπορεί ο ίδιος να ισχυρίζεται ότι θα είναι Δήμαρχος μέχρι 100 χρόνων, οι πολίτες, όμως, ήδη προβληματίζονται πώς θα αντέξει να είναι Δήμαρχος τις επόμενες 100 εβδομάδες.

«Ο δήμαρχος έχει χάσει την όρεξη του και αυτό φαίνεται από την συμπεριφορά του. Το βλέπουν και οι πολίτες αυτό. Που νιώθουν απογοητευμένοι από το δήμαρχο και έρχονται σε μας. Ο κ. Μπουτάρης ως απλός πολίτης ήταν πολύ γοητευτικός, αλλά ως πρώτος πολίτης είναι απογοητευτικός», τόνισε κ. Καλαφάτης.

«Η πόλη έχει ανάγκη από έναν κανονικό δήμαρχο. Όχι ένα εικονικό Δήμαρχο.  Σήμερα στη Θεσσαλονίκη έχουμε virtual mayor», πρόσθεσε .

Ακόμα τόνισε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «μπερδεύει την πραγματικότητα με το φαντασιακό» και πως ενώ οι Θεσσαλονικείς ψήφισαν για έναν δήμαρχο του ρεαλισμού, έχουν «το δήμαρχο του σουρεαλισμού».

«Από την πολιτική και μόνον πλευρά του θέματος, νιώθουμε ότι δεν κυβερνάται αυτή η πόλη», είπε ο κ. Καλαφάτης.

Νωρίτερα είχε επισημάνει ότι «ο Δήμαρχος έχει φθάσει στο σημείο να κατηγορεί την μείζονα αντιπολίτευση των δέκα συμβούλων, αν και διαθέτει την πλειοψηφία, για το ότι δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις, επειδή, στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να συμμαζέψει το ίδιο του το μαγαζί». Μετά τις επίμονες ερωτήσεις για ποιον λόγο υποστηρίζει πως η Διοίκηση θα έχει πρόβλημα να ολοκληρώσει τη θητεία της, υπογράμμισε πως «η παρουσία της δείχνει πως είναι λες και κάνει αγγαρεία».

Για το θέμα του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης είπε πως «κάνει τους κατοίκους του κέντρου πρόσφυγες στο ίδιο τους το σπίτι» και κατηγόρησε τη Διοίκηση του Δήμου για κακή οργάνωση. Επισήμανε πως προσωπικά ο Δήμαρχος έσπευσε να επισημάνει τα προβλήματα οργάνωσης που βαραίνουν τη Διοίκησή του «λες κι αυτό τον αποκαθάρει της ευθύνης».

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης να εφαρμόσει το νόμο, τόνισε πως «όλα έγιναν για να ξεφύγει ο Δήμαρχος από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε λόγω του πολιτικού του ατοπήματος στην ΠΓΔΜ».

Τέλος, ερωτώμενος για την υπόθεση Καμμένου, που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, σχολίασε: «Κοντός ψαλμός, αλληλούια».

Από την πλευρά τους, οι σύμβουλοι των «Εντάξει» επισήμαναν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αδυναμία της Διοίκησης να ασκήσει πραγματική διοίκηση. Όπως υπογράμμισαν «φθάσαμε στο σημείο να μην εισπράττει ο δήμος επειδή δεν φρόντισαν εγκαίρως να προμηθευτούν διπλότυπες αποδείξεις». Επίσης, τόνισαν ιδιαίτερα τη μόνιμη απουσία των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, όχι μόνον από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (απουσία που καταγράφεται και από τις τηλεοπτικές κάμερες της Δημοτικής Τηλεόρασης), αλλά και από τις συνεδριάσεις των επιτροπών, όπου με την υπογραφή τους, στην αρχή της συνεδρίασης, νομιμοποιούν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Πηγή: thestival.gr

 

The post Καλαφάτης για Μπουτάρη: Ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα appeared first on Think News.via http://ift.tt/2hZAlug

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.