Την σημαντικότητα του υφιστάμενου καθεστώτος στους Αγίους Τόπους, συζήτησε ο Κοτζιάς με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που ειχαν χθες ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. κ. Θεόφιλο Γ΄,στο περιθώριο των εργασιών της Δεύτερης Διεθνούς Διάσκεψης για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε η ανάγκη υπεράσπισης και διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος στους Αγίους Τόπους, με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Η προστασία του συγκεκριμένου καθεστώτος, το οποίο έχει διασφαλίσει εδώ και αιώνες την ειρηνική συνύπαρξη όλων των θρησκειών, αποκτά αυξημένη σημασία υπό το πρίσμα των ολοένα αυξανόμενων περιστατικών αμφισβήτησής του.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, επίσης, στους μακραίωνους δεσμούς του Ελληνισμού και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και εξέφρασε την ετοιμότητά του να παράσχει υποστήριξη στο δύσκολο έργο που αυτό επιτελεί.

The post Την σημαντικότητα του υφιστάμενου καθεστώτος στους Αγίους Τόπους, συζήτησε ο Κοτζιάς με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zcvjRt

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.