Εκλογές Κεντροαριστεράς: Πρωτιά για Φώφη, στη δεύτερη θέση ο Ανδρουλάκης

Στο 50% των καταμετρημένων ψήφων, το δίδυμο που ξεχωρίζει από τις εκλογές στο πρώτο γύρο για τον αρχηγό της Kεντροαριστεράς, είναι η Φ. Γεννηματά και ο Ν. Ανδρουλάκης.

Όπως έγινε γνωστό από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας του Ν. Αλιβιζάτου η κ Γεννηματά είναι πολύ κοντά να εκλεγεί από τον α΄ γύρο καθώς συγκεντρώνει 46,84% των ψήφων έναντι 27,05% του Ν. Ανδρουλάκη.

Ακολουθούν ο Καμίνης με 12.06%, ο Θεοδωράκης με 6.3%, ο Μανιάτης με 3.35%, ο Ραγκούσης με 1.9%, ο Γάτσιος με 1.3%, ο Πόντας με 0.4% και ο Τζιώτης με 0.18%

Η εκλογική διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού του προοδευτικού φορέα παρατάθηκε μόνο όπου χρειάστηκε λόγω του συνωστισμού στα εκλογικά κέντρα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, δήλωσε πως το φράγμα των 200.000 συμμετεχόντων έσπασε. «Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή» σημείωσε ο κ. Αλιβιζάτος.

«Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν» τη διαδικασία», πρόσθεσε. 

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μάιου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ. Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

The post Εκλογές Κεντροαριστεράς: Πρωτιά για Φώφη, στη δεύτερη θέση ο Ανδρουλάκης appeared first on Think News.via http://ift.tt/2iP9CNm

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.