Εντυπώσεις από τα δύο πρώτα φύλλα του Φιλελεύθερου

Με αποχρώσεις από τη Λιμπερασιόν στον σχεδιασμό, σαράντα σελίδες, πολλές στήλες και με προφανή στόχο να κινηθεί στην προέκταση της επικαιρότητας και όχι στην καρδιά της, ήταν και το δεύτερο φύλλο του Φιλελεύθερου. Η εφημερίδα αποφεύγει να κάνει αναφορές και σχόλια που συνηθίζονται (παλιότερα με υπερβολές και θριαμβολογίες) για την πρώτη ημέρα μιας νέας έκδοσης.
Ο Θανάσης Μαυρίδης είναι γενικός διευθυντής τού Φιλελεύθερου, ενώ στην ταυτότητα εκδότης αναφέρεται ο Αλέξανδρος Μαυρίδης-Πεκμεστζής, διευθυντής σύνταξης ο Βασίλης Γεώργας και αρχισυντάκτες οι Τάκης Σπηλιόπουλος, Αγγελική Κώττη, Νίκος Ασημακόπουλος και Ανδρέας Ζαμπούκας. Το λογότυπο του Φιλελεύθερου είναι πανομοιότυπο με εκείνο της.. Λιμπερασιόν (φυσικά με όχι κατακόκκινο το φόντο, όπως των Γάλλων), ενώ η λιτότητα του πρωτοσέλιδου και ο σχεδιασμός έχει, σαφέστατα, στοιχεία από τη γαλλική εφημερίδα.
Θεματολογικά τα δυο πρώτα φύλλα τού Φιλελεύθερου παραπέμπουν σε κυριακάτικη έκδοση. Και αν σε εκείνο της Δευτέρας δεν επρόκειτο για αδυναμία λόγω των δυσκολιών που παρουσιάζονται συνήθως σε κάθε αρχικό φύλλο νέας εφημερίδας, στο δεύτερο επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για επιλογή που εισάγει πρωτοτυπία -άγνωστο όμως αν αρέσει στο κοινό και αν θα φέρει κόσμο στα περίπτερα.
- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog-sport ΕΔΩ


via http://ift.tt/2Bc3ZS7

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.