Σε «διασύνδεση» με ΕΟΠΥΥ οι μονάδες υγείας του ΕΔΟΕΑΠ!

Δηλώσεις Αχτσιόγλου στη Βουλή

«O ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο παροχών υγείας με σημαντικές αυτόνομες μονάδες υγείας. Βρισκόμαστε και σε μια διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, που στόχο έχει να μπορέσουν να ανοίξουν αυτές οι μονάδες και να παρέχουν φροντίδες υγείας και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους της χώρας. Επομένως, αυτή ήταν πολιτική μας απόφαση».
Τα παραπάνω δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου κατά την συζήτηση για την τροπολογία που κατατέθηκε σχετικά με τη βιωσιμότητα του Ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ..

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την αλλαγή του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, η υπουργός σημείωσε:
«Στην ουσία εμείς σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τις ρυθμίσεις, οι οποίες επικυρώνουν, εγκρίνουν αυτή την τροποποίηση του καταστατικού που αποφάσισαν τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ. Νομίζω πως είμαστε σε ένα σημείο ουσιαστικής τομής στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων του Τύπου, χωρίς διακρίσεις στα Μέσα, χωρίς διακρίσεις στους εργοδότες, χωρίς διακρίσεις στις επαγγελματικές κατηγορίες, ανεξάρτητα του είδους του Μέσου, ανεξάρτητα της προέλευσης των εργαζομένων. Όλοι θα διέπονται από τους ίδιους κανόνες, διαφανείς και ισότιμους, βάζοντας ένα τέρμα στους συντεχνιακούς διαχωρισμούς».


via http://ift.tt/2zIfhQq

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.