Πλοίο του αμερικανικού ναυτικού συγκρούστηκε με γιαπωνέζικο ρυμουλκό

Νέο ναυτικό ατύχημα μεταξύ αμερικανικών και ιαπωνικών σκαφών σημειώθηκε στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας, όταν ένα ιαπωνικό ρυμουλκό προσέκρουσε πάνω σε σκάφος του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στον κόλπο Σαγκάμι. Πρόκειται για το 5ο ατύχημα μόνο φέτος στον Ειρηνικό Ωκεανό, με εμπλοκή σκαφών του αμερικανικού ναυτικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του 7ου Αμερικανικού Στόλου, το ρυμουλκό έχασε την πορεία του και προσέκρουσε πάνω στο σκάφος του ναυτικού, προκαλώντας ζημιές.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Όσον αφορά τις ζημιές, χαρακτηρίστηκαν «αντιμετωπίσιμες», ακόμη και η τρύπα που δημιουργήθηκε στην εξωτερική πλευρά του πολεμικού πλοίου, από την πρόσκρουση του ρυμουλκού. 

Ήταν το 5ο περιστατικό που καταγράφηκε μέσα στο 2017, γεγονός που έχει προβληματίσει την αμερικανική ηγεσία, η οποία διέταξε τη διενέργεια έρευνας.

Στα προηγούμενα ατυχήματα έχασαν τη ζωή τους 17 ναύτες και τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμα, προκαλώντας την αντικατάσταση τριών διοικητών από την αμερικανική ναυτική διοίκηση.

The post Πλοίο του αμερικανικού ναυτικού συγκρούστηκε με γιαπωνέζικο ρυμουλκό appeared first on Think News.via http://ift.tt/2yWx7uX

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.