Έκλεισε η Πειραιώς λόγω της κακοκαιρίας: Έντονα φαινόμενα «χτυπούν» και την Αθήνα

Σε κλοιό κακοκαιρίας και η Αθήνα - Έντονα φαινόμενα «χτυπούν» από το πρωί της Πέμπτης (16/11/2017) την πρωτεύουσα - Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ώρες.

Το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει από την Τετάρτη (15/11) τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, αφήνοντας πίσω του νεκρούς, τραυματίες και... βομβαρδισμένα τοπία έφτασε και στην Αθήνα. Από το πρωί της Πέμπτης (16/11) έντονα φαινόμενα χτυπούν την πρωτεύουσα προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στις 11:00 το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Για τον ίδιο λόγο διεκόπη και η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Σαλαμίνας, στη Σαλαμίνα, από την περιοχή Παλούκια προς το κέντρο της πόλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ωστόσο μία ώρα αργότερα ο δρόμος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Μισή ώρα περίπου αργότερα διεκόπη και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πειραιώς, από το ύψος της Χαμοστέρνας, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω συσσώρευσης υδάτων.


Τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το forecastweather.gr:
α) Από τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/11/2017) καταιγίδες πιθανώς ισχυρές αλλά περιορισμένες σε έκταση είναι πιθανό να εκδηλώνονται στη δυτική Αττική και εντός του Σαρωνικού.

β) Τις πρώτες πρωινές ώρες οι καταιγίδες στα δυτικά της Αττικής θα αρχίσουν να αποκτούν οργανωμένο χαρακτήρα και να κατευθύνονται ανατολικά.

γ) Νωρίς το μεσημέρι, οι καταιγίδες θα απασχολήσουν μεγάλο τμήμα του νομού (και την Αθήνα). Η έξαρση αυτή φαίνεται ότι τοπικά μπορεί να έχει διάρκεια με ανατροφοδοτήσεις . Μέγιστη διάρκεια της πρώτης γενικευμένης έξαρσης εκτιμάτε γύρω στις 4 ώρες.

δ) Ύστερα από ολιγόωρη βελτίωση του καιρού, το απόγευμα θα ακολουθήσει νέα, ίσως ισχυρότερη, αλλά πιο σύντομη έξαρση. Ο καιρός προς την αλλαγή της ημέρας φαίνεται να έχει πρόσκαιρη βελτίωση.

- Πολύ ισχυροί άνεμοι.
- Μεγάλοι συχνότητα κεραυνών.
- Χαλάζι.
- Υδροστρόβιλοι και Ανεμοστρόβιλοι.
- Ραγδαία βροχόπτωση που μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες.


via http://ift.tt/2mvWK46

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.