Πώς θα πρέπει να τρώτε σε εστιατόρια για την τέλεια συμπεριφορά σας

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να εκπλαγεί από πιάτα ξένων κουζινών. Ιαπωνικά, Ιταλικά, Γεωργιανά - μπορείτε να εξοικειωθείτε με κάποια από αυτά στα εστιατόρια της πόλης σας. Ωστόσο, εάν δώσουμε όλη την προσοχή μας στην προσπάθεια να μην ρεζιλευτούμε, τότε δύσκολα θα ευχαριστείτε από το φαγητό.

Δημιούργησαμε μια λίστα με οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να "αντιμετωπίσετε" τα δημοφιλή πιάτα.

Σάλτσα σόγιαςΜη γεμίζετε το μπολ μέχρι το χείλος με σάλτσα σόγιας. Οι Γιαπωνέζοι συνιστούν να ρίχνουν μια μικρή ποσότητα και στη συνέχεια απλά να ξαναγεμίζουν το μπολ, αν χρειαστεί.

ΤζίντζερΜερικοί άνθρωποι θέλουν να βάλουν κομμάτια τζίντζερ στο σούσι τους. Στην πραγματικότητα, πρέπει να τρώμε το τζίντζερ σε διαλείμματα μεταξύ πιάτων. Βοηθά στο φρεσκάρισμα του στόματος και στην ενίσχυση της γεύσης του προηγούμενου πιάτου.

WasabiΟι φίλοι των πικάντικων τροφίμων τείνουν να προσθέτουν ένα μεγάλο ποσό wasabi. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η γεύση της ασιατικής κουζίνας εξαφανίζεται. Ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα wasabi στη σάλτσα σόγιας σας. Ή εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα πάνω στο σούσι σας.

SashimiΠάρτε ένα κομμάτι sashimi με τα ξυλάκια σας (ιαπωνικό φαγητό πρέπει να τρώγεται είτε με ξυλάκια ή τα χέρια, αλλά όχι με ένα πιρούνι). Η άκρη του ψαριού πρέπει να βυθιστεί στη σάλτσα σόγιας. μην βυθίζετε ολόκληρο το κομμάτι σε αυτό. Και μην δαγκώσετε το ψάρι - θα πρέπει να τρώτε ως ένα ολόκληρο κομμάτι με τη μία.

ΣούσιΧρησιμοποιώντας τα ξυλάκια σας, γυρίστε το σούσι στο πλάι του. Σηκώστε το σούσι με τα ξυλάκια σας, ώστε να πιαστεί το κομμάτι με το ψάρι στη μία πλευρά και το μέρος με το ρύζι στο άλλο. Βουτήστε το στη σάλτσα σόγιας έτσι ώστε η σάλτσα να φτάσει μόνο στο ψάρι. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, θα πάρετε την πραγματική γεύση αυτού του πιάτου μόνο με τη χρήση αυτής της μεθόδου.

RollsΠάρτε ένα ρολό είτε με τα ξυλάκια σας είτε με τα χέρια σας, αλλά όχι με ένα πιρούνι. Η άκρη του ρολού πρέπει να βυθιστεί στη σάλτσα σόγιας. Μην βάζετε ολόκληρο το ρολό στη σάλτσα και μην το βυθίζετε και με τις δύο πλευρές.

ΖυμαρικάΠεριστρέψτε σπαγγέτι στο πιρούνι (δεν θα ξεπεράσουν περισσότερο από 3 ή μεγάλες "ουρές" από το στόμα σας). Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.

ΧατσαπούριΔεν ξέρουν όλοι πώς να τρώνε αυτό το πιάτο της γεωργιανής κουζίνας χωρίς να λερώσουν το πρόσωπό τους και τα χέρια τους. Αφαιρέστε τα μικρά κομμάτια από την άκρη και βυθίστε στη γέμιση. Όταν έχει απομείνει μόνο το κεντρικό τμήμα του Χατσαπούρι, πάρτε το για να το φάτε.

BurgerΠολύ συχνά, το εσωτερικό ενός μπιφτεκιού πέφτουν, λερώνοντας τα χέρια, τα ρούχα σας και τα πάντα γύρω σας. Κόψτε ένα μπιφτέκι σε μικρά κομμάτια για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση. Απλά το κόβετε σε 2 κομμάτια επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να κρατήσετε μισό στα χέρια σας. Έτσι η πολύτιμη γέμιση δεν θα πέσει.


via http://ift.tt/2AFVZZe

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.