Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Αναλυτικά τα βήματα για την υποβολή αίτησης

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα http://ift.tt/2jcSJMQ, μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και στη συνέχεια να δουν το ποσό που δικαιούνται από το κοινωνικο μέρισμα.

Αναλυτικά τα βήματα:

Βήμα 1: Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2: Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.

Βήμα 3: Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε δικαιούχος ή συν-δικαιούχος. Σας προτρέπουμε να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4: Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5: Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6: Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Έγκριση -Συναίνεση].

Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

Πώς θα κάνουν την αίτηση οι ηλικιωμένοι

Eιδική αναφορά γίνεται για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα. Πιο συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «κατ’ εξαίρεση» είναι δυνατή η «οίκοθεν καταβολή κοινωνικού μερίσματος σε δικαιούχους» εφόσον πληρούνται τα ακόλουθα κριτήρια:

-Ο υπόχρεος ή συνυπόχρεος είναι είτε συνταξιούχους, είτε λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων του άρθρου 93 του ν.4387/2016.

-Ο υπόχρεος ή συνυπόχρεος είναι ηλικίας 70 ετών και άνω.

-Δεν υπάρχουν στην ωφελούμενη μονάδα εξαρτώμενα μέλη ούτε φιλοξενούμενοι.

-Έχει δηλωθεί κύρια κατοικία και όχι φιλοξενία σε άλλο φυσικό πρόσωπο.


via http://ift.tt/2iSRxPv

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.