Αυξάνονται οι ροές μεταναστών στα νησιά – Τα δικά του λέει ο Μουζάλας

Αυξάνονται διαρκώς οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο όπως δείχνουν τα στοιχεία από την 1η Νοεμβρίου έως και σήμερα.

Στη Λέσβο έφθασαν και καταγράφηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης στη μόρια 705 άτομα ενώ σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί άλλες δυο αφίξεις λεμβών με 80 περίπου επιβαίνοντες, οι οποίοι όμως δεν έχουν καταμετρηθεί επίσημα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα (1-10 Νοεμβρίου) στη Χίο έφθασαν 338 άτομα και στη Σάμο 114.

Συνολικά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στο βόρειο Αιγαίο έφθασαν 1,157 πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μουζάλας: «Αν αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές, τότε θα το… δούμε»

Την ανετοιμότητα της Ελλάδας σε περίπτωση που οι μεταναστευτικές ροές αυξηθούν παραδέχτηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις του Σπύρου Λυκούδη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ξεκαθάρισε ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις ροές σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, «αλλά αν οι ροές αυξηθούν στις 500 την ημέρα όλα αυτά θα πρέπει να τα ξανασυζητήσουμε».

«Έχουμε έναν υπερπληθυσμό που υπερβαίνει τα ανεκτά όρια. Είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε αν όμως οι ροές διπλασιαστούν θα πρέπει να το ξαναδούμε. Το νερό έχει μπει στα αυλάκι αλλά θα ξεχειλίσει αν η βροχή δυναμώσει», συμπλήρωσε ο κ. Μουζάλας.

Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ομολόγησε ότι μια μικρή αύξηση θα τινάξει τον ελληνικό σχεδιασμό στον αέρα με φυσικά απρόβλεπτες συνέπειες κυρίως για τα νησιά που σηκώνουν το μεγάλο βάρος. Ο ίδιος, πάντως, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ένα νέο 2015, αλλά όπως είπε αν υπάρξει θα «δούμε τι θα κάνουμε».

«Ετοιμαζόμαστε για το ξεχειμώνιασμα. Ετοιμάζουμε καινούργια σπιτάκια και βγάζουμε τις σκηνές. Εντατικοποιούμε τις μεταφορές στην ενδοχώρα», είπε χαρακτηριστικά.

The post Αυξάνονται οι ροές μεταναστών στα νησιά – Τα δικά του λέει ο Μουζάλας appeared first on Think News.via http://ift.tt/2Atbum6

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.