Κύπρος: Στα τουρκικά στρατεύματα των κατεχομένων το νέο τουρκικό τυφέκιο

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, Daily Sabah, το νέο τυφέκιο της Τουρκίας (σχεδίαση και κατασκευή τουρκική), που φέρει την ονομασία MPT-76 θα εξαχθεί στους συμμάχους της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς όπως αναφέρεται και η κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα παραλάβουν 2.500 χιλιάδες τεμάχια.

Το νέο πυροβόλο όπλο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των εταιρειών Kalekalip-Sarsilmaz, κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το γερμανικό G-3 και να μειώσει παράλληλα όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την εξάρτηση από ξένους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με τα όσα επίσης αναφέρονται, έχουν ήδη παραδοθεί πάνω από 3.200 τεμάχια του πυροβόλου όπλου και εξ αυτών 500 έχουν δοθεί στην Προεδρία της Τουρκίας, 450 στη Σομαλία και 2.500 αναμένεται να φτάσουν στα κατεχόμενα.

Χρησιμοποιεί σφαίρες 7,62 μιλιμέτρων, χαρακτηρίζεται αποτελεσματικό όπως το G3, αξιόπιστο όπως το AK-47 και πρακτικό όπως το M-16 και μπορεί να βάλλει αυτόματα και ημιαυτόματα μέχρι και τα 600 μέτρα.

Κύκλοι του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, δηλώνουν πως έχουν γνώσει των κινήσεων και της αγοράς του συγκεκριμένου ατομικού εξοπλισμού. 

The post Κύπρος: Στα τουρκικά στρατεύματα των κατεχομένων το νέο τουρκικό τυφέκιο appeared first on Think News.via http://ift.tt/2hVA34H

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.