Καταδικάστηκε ο “ψευδομουφτής” της Ξάνθης

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών για αντιποίηση αρχής και διατάραξη θρησκευτικής τελετής, επιβλήθηκε στον «ψευδομουφτή» Ξάνθης.

Παρά την καταδίκη, οι μεταφερόμενοι χειροκροτητές του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και τον Ιμάμη Ερκάν Αζίζογλου, τους αποθέωσαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο ψευτομουφτής και ο ιμάμης, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζειμπέκ τον Ιούλιο του 2016 είχαν διακόψει την κηδεία ενός 19χρονου στρατιώτη που είχε χάσει τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Στόχος τους να παραγκωνίσουν τον νόμιμο μουφτή Ξάνθης, αλλά και να διακόψουν την τελετή με όλες τις στρατιωτικές τιμές ενοχλημένοι ίσως από το γεγονός ότι το φέρετρο ήταν καλυμμένο με τη γαλανόλευκη.

Ο ψευδομουφτής έφτασε σε σημείο να παραγκωνίσει τον νόμιμο μουφτή την ώρα της προσευχής, ενώ εγκάθετοι του τουρκικού Προξενείου επιχείρησαν αφαίρεσαν την ελληνική σημαία από το φέρετρο του 19χρονου Αχμέτ Κατουνλού και να κάνουν την κηδεία μόνοι τους.

Χρειάστηκε η παρέμβαση μουσουλμάνων στρατιωτών οι οποίοι απομάκρυναν τους θερμόαιμους και οδήγησαν οι ίδιοι τον 19χρονο στην τελευταία του κατοικία με πομπή στην οποία προηγούνταν η ελληνική σημαία.

Η οικογένεια του 19χρονου ήθελε το παιδί να ταφεί με την στολή του Έλληνα στρατιώτη και κρατά τη σημαία μαζί με τη φωτογραφία του τιμώντας τη μνήμη του.

Πάντως ο «ψευδομουφτής»  δηλώνει δικαιωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς όπως είπε η ποινή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

The post Καταδικάστηκε ο “ψευδομουφτής” της Ξάνθης appeared first on Think News.via http://ift.tt/2AC4CD8

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.