Διώξεις με βαριά αδικήματα κατά των συλληφθέντων για την κατάληψη στα Εξάρχεια

Με βαριά  αδικήματα είναι αντιμέτωποι οι συλληφθέντες που κατηγορούνται συμμετείχαν σε κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια.

Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, χθες, στα Εξάρχεια οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, έχοντας στο πλευρό τους δεκάδες αλληλέγγυους.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών και εκρηκτικών βομβών με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο κατά ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων,  απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή, άρνηση δακτυλοσκόπησης και διέγερση.

Όλοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στο κτίριο της Καλλιδρομίου κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μολότοφ και βαριοπούλες

Σημαντικά ευρήματα εντόπισαν οι Αρχές στη μεγάλη επιχείρηση που έκανε η αστυνομία το πρωί της Κυριακής στα Εξάρχεια, σε κτίριο υπό κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου. 

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, εμπρηστικές μολότοφ, βαριοπούλες και γάντια αμιάντου, ενώ έγιναν και τέσσερις συλλήψεις (δύο Ελλήνων και δύο Γερμανών).

Παράλληλα, εντοπίστηκαν δύο λάπτοπ, αλλά και ένας φορητός ασύρματος, συντονισμένος στις συχνότητες της αστυνομίας.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν και ιδιόχειρες σημειώσεις, αλλά και ατζέντες με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα. Σε αυτά φαίνεται πως υπάρχουν σχέδια για καταδρομικές επιθέσεις κατά αστυνομικών. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 43χρονος που κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και είχε κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Ήταν ανάμεσα στους τέσσερις προσαχθέντες από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην κατάληψη GARE στην οδό Καλλιδρομίου. 

The post Διώξεις με βαριά αδικήματα κατά των συλληφθέντων για την κατάληψη στα Εξάρχεια appeared first on Think News.via http://ift.tt/2AeVfuc

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.