Στο φως τα μυστικά του κρυμμένου πλούτου των παγκόσμιων ελίτ

Σάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των Paradise Papers, που ξεσκεπάζουν τα μυστικά του κρυμμένου πλούτου των παγκόσμιων ελίτ. Τα 3,5 εκατομμύρια έγγραφα, μέρος των οποίων προέρχεται από δικηγορική εταιρεία στις Βερμούδες που ειδικεύεται στις offshore επενδύσεις, αναλύθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων και περιέχουν νέες αποκαλύψεις για τα δισεκατομμύρια που είναι κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους και για μερικά από τα πρόσωπα και τις πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω από αυτά.
Στα Paradise Papers, περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών, βασιλικών οικογενειών και.. πολυεθνικών, που συνεχίζουν και κρύβουν τα υπέρογκα κέρδη και τις περιουσίες τους με σκοπό να μην πληρώνουν φόρους.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης με επείγουσα ερώτηση ζητά από την Κομισιόν να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και το μέγεθος της ζημίας που έχει η οικονομία της ΕΕ από το μέγεθος της φοροαποφυγής/φοροδιαφυγής και να σχεδιάσει αποτελεσματικά μέτρα φορολογικής εναρμόνισης και αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.

via http://ift.tt/2hKEvTB

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.