Το Ισραήλ απειλεί να χτυπήσει μονάδες του Ιράν στη Συρία

Την ύπαρξη σχεδίου ενός ευρύτερου χτυπήματος σε μονάδες του Ιράν που έχουν στρατοπεδεύσει στη Συρία, επιβεβαιώσε ανώτερος αξιωματούχους του Ισραήλ, δίνοντας συνέχεια στις απειλές που είχε εκτοξεύσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εναντίον της Τεχεράνης, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αραβικά δίκτυα, οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να πλήξουν στρατόπεδα του Ιράν σε απόσταση 40 χιλιομέτρων εντός της συριακής επικράτειας απότα σύνορά τους, καθώς θεωρούν την ύπαρξη Ιρανών στρατιωτών εχθρική πράξη εναντίον τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι ίδιες πηγές, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διεμύνησε μέσω του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου τη δημιουργία μίας αποστρατικοποιημένης ζώνης στα σύνορα των δύο χωρών, σε βάθος τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων.  

Η απάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ήταν ότι για να ξεκινήσουν οι όποιες συνομιλίες, θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα συριακά εδάφη τόσο ο στρατός της Ζεζμπολάχ, όσο και οι Ιρανοί στρατιώτες.

The post Το Ισραήλ απειλεί να χτυπήσει μονάδες του Ιράν στη Συρία appeared first on Think News.via http://ift.tt/2Bsdexu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.