Τουρκικές προκλήσεις πριν στεγνώσει το μελάνι των συμφωνιών

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών των συμφωνιών ανάμεσα σε Κυπριακή Δημοκρατία, Ελλάδα και Αίγυπτο στο πλαίσιο της τριμερούς συνόδου της Λευκωσίας και η Τουρκία αντιδρά άμεσα και προκλητικά, δεσμεύοντας θαλάσσιες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ για στρατιωτικές ασκήσεις.
 
Συγκεκριμένα, με τη NAVTEX 1205/17 δεσμεύει τεράστια θαλάσσια περιοχή, η οποία ξεκινάει από τα ανοιχτά της Πάφου και εκτείνεται μέχρι τα ανοιχτά της Αγίας Νάπας, περιλαμβάνοντας τμήματα των οικοπέδων 1,2, 7, 8, 9 και 13. Η δέσμευση αποσκοπεί στην πραγματοποίηση στρατιωτικής άσκησης και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 18:00 μέχρι τις 23:00 της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου. 
 
Παράλληλα, με τη NAVTEX 1206/17, δεσμεύει την ίδια ακριβώς έκταση με σκοπό τη ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από πολεμικό πλοίο, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 18:00 της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου μέχρι τη 01:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου. 
 
Τέλος, με τη NAVTEX 1209/17 η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή ακτίνας 15 ναυτικών μιλίων στα ανοιχτά της κατεχόμενης Μόρφου, προκειμένου να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

The post Τουρκικές προκλήσεις πριν στεγνώσει το μελάνι των συμφωνιών appeared first on Think News.via http://ift.tt/2iDdCS4

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.