Το μοναδικό «σπίτι του αρχιτέκτονα» στα Χανιά που έχει μαγέψει τους επισκέπτες

Αρχιτεκτονικές και άλλες… εκπλήξεις περιμένουν τον επισκέπτη αυτού του οικογενειακού σπιτιού, για την ανακαίνιση του οποίου ο αρχιτέκτονας ιδιοκτήτης του έβαλε τέχνη και μεράκι.

Ο χώρος

Το Σπίτι αυτό είναι ξεχωριστό για πολλούς λόγους: για τη μοναδική σχέση του με το Κρητικό τοπίο, τη στρατηγική θέση του για την εξερεύνηση της ανεξάντλητης σε ομορφιές Δυτικής Κρήτης, για το φως, την άνεση, τον καινοτόμο σχεδιασμό του και για τη μακρά και ενδιαφέρουσα, οικογενειακή ιστορία του.

Ανασχεδιάστηκε και ανακαινίστηκε πρόσφατα, έχει δύο ορόφους και επιφάνεια 150 τ.μ.. Είναι ένα μοντέρνο κτήριο που βρίσκεται στο ιστορικό Νιό (Νέο) Χωριό στην περιοχή του Αποκόρωνα, 25 χλμ. νοτιανατολικά από την πόλη των Χανίων στην Δυτική Κρήτη.

The kitchen.

Η μοναδική αίσθηση του χώρου του δημιουργείται από τον περίτεχνο συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του: λιθοδομή και ξύλο, μέταλλο και γυαλί(URL HIDDEN) Στο ισόγειο βρίσκεται το καθιστικό, η κουζίνα, η τραπεζαρία, ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι και δύο μονά, ένα μπάνιο, το «γκαράζ» και μία μεγάλη σκεπαστή βεράντα που έχει θέα έναν μεγάλο ελαιώνα, το γραφικό χωριό Μαχαιροί στους πρόποδες της μικρής Μαδάρας και τις πανύψηλες βόρειες βουνοκορφές των Λευκών Ορέων(URL HIDDEN) Στον ανοικτό πρώτο όροφο στεγάζεται το κύριο υπνοδωμάτιο και ένα μεγάλο μπάνιο με …θέα.

The living room in the front, the kitchen in the back, the terrace on the right and the main bedroom on the top floor.

Γύρω από το σπίτι ένας κήπος με οπωροφόρα δέντρα, οδηγεί σε μία πλαγιά με πλούσια μεσογειακή χλωρίδα η οποία καταλήγει σε ένα ποτάμι, ο ήχος του οποίου κρατάει συντροφιά στους ενοίκους τον χειμώνα και την άνοιξη. Ένα «δεντρόσπιτο» στην πλαγιά, φτιαγμένο από την παλιά ξυλεία του σπιτιού, προσφέρει ένα μοναδικό καταφύγιο για ηρεμία και στοχασμό.

Πρόσβαση επισκεπτών

Οι επισκέπτες μας έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε δίκτυο Wi-Fi, σε όλους τους χώρους του σπιτιού και του περιβάλλοντα χώρου και στην απόλαυση φρέσκων φρούτων από τον κήπο.

Αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες

Επειδή προσωρινά βρίσκομαι στο εξωτερικό για σπουδές, οι γονείς μου υποδέχονται τους επισκέπτες μας, τους δείχνουν το σπίτι, και τους δίνουν πληροφορίες για όλη την περιοχή, για τις πολιτιστικές δραστηριότητες και για τα μέρη υψηλής γαστρονομίας. Οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνήσουν ανά πάσα στιγμή μαζί τους και μαζί μου για οτιδήποτε χρειαστούν. Περιμένουμε από τους επισκέπτες μας να σεβαστούν το σπίτι και να νοιώσουν άνετα όπως και στο δικό τους.

The kitchen with the old Jaguar model of 1970.The living room and the terrace.The garden view from the terrace.The living room and the main entrance.The terrace with the garden view.Indian theatre muppets, old family photos and books about architecture.The shower on the top floor.The living room in the front, the entrance on the left, the main bedroom on the top floor, the kitchen in the back on the right and the terrace on the right.The main bedroomThe view from the terrace.The living room with the old LP record player and the big collection of old records.The shower on the top floor.The living room.Vitrics cabinet of the 1920s.Hand made textile on the top of the bed on the top floor.The second bedroom (ground floor).The second bedroom (ground floor).The shower on the top floor.The desk on the top floor.The bathroom on the top floor.The bathroom on the ground floor.The desk on the top floor.Navy painting of family art work in the living room.The tree house.The view from the terrace.The dining area.The kitchen.The living room and the top floor.The living room.The view from the tree house.The tree house.The view from the top floor.


via http://ift.tt/2Au1Fob

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.