Τρικυμία στο Ποτάμι, υπό αμφισβήτηση ο Στ. Θεοδωράκης

Εντείνεται η εσωτερική κρίση που έχει ξεσπάσει στο Ποτάμι, εξαιτίας της συμμετοχής του Σταύρου Θεοδωράκη στις διαδικασίες εκλογής προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, χωρίς να ζητήσει καν τη συγκατάθεση του κόμματος του.

Στελέχη και μέλη του Ποταμιού κατηγορούν τον κ. Θεοδωράκη ότι ενήργησε με προσωπικά κριτήρια και βλέψεις, οδηγώντας το κόμμα σε αυτοδιάλυση μέσα σε ευρύτερο ανομοιογενές σχήμα που αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.

Η αποτυχία του κ. Θεοδωράκη στη μάχη για την προεδρία του νέου φορέα, όπου συγκέντρωσε χαμηλό ποσοστό, γίνεται αφορμή και επιχείρημα σφοδρότερης κριτικής εναντίον του.

Ο ηγέτης του Ποταμιού αμφισβητείται πλέον ανοιχτά από μεγάλο αριθμό μελών και στελεχών του κόμματος, που ζητούν τη σύγκληση συνεδρίου, ενώ εμφανίζονται να διαφωνούν με την προοπτική ενσωμάτωσης του Ποταμιού στον υπό σύσταση νέο πολιτικό φορέα.

Η ομάδα των «59» που είχαν ήδη εκδηλώσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους μετά το αποτέλεσμα της κάλπης, επανήλθαν σήμερα με νέα ανακοίνωση, ζητώντας από τον Σταύρο Θεοδωράκη να αναλάβει τις ευθύνες του για το ότι «η ψήφος στο Ποτάμι μετατράπηκε σε χείρα βοηθείας για την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ».

«Η προσωπική απόφαση του Στ. Θεοδωράκη να επιδιώξει την εκλογή του ως αρχηγού του "νέου φορέα", κατέληξε σε ήττα. Μαζί με αυτόν και εξαιτίας του θεσμικού του ρόλου, καίριο πλήγμα υπέστη και το Ποτάμι στη συνείδηση των ψηφοφόρων του, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απείχαν από την εκλογή», τονίζουν οι «59»

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η προσωπική απόφαση του Σ. Θεοδωράκη να επιδιώξει την εκλογή του ως αρχηγού του «Νέου Φορέα», κατέληξε σε ήττα.

Μαζί με αυτόν και εξ αιτίας του θεσμικού του ρόλου, καίριο πλήγμα υπέστη και το Ποτάμι στη συνείδηση των ψηφοφόρων του οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απείχαν από την εκλογή.

Η ψήφος στο Ποτάμι μετατράπηκε σε χείρα βοηθείας για την αναβίωση του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές μας παρατάσσονται δίπλα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έτοιμοι να ακολουθήσουν την πολιτική βούληση της νικήτριας των εκλογών.

Ο Σ. Θεοδωράκης μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε την ευθύνη του. Αντίθετα επιχειρεί να τη μεταθέσει σε ολόκληρο το κόμμα ως «συλλογική». Συστήνει Επιτροπή «εκλεκτών» για να αποδώσει ευθύνες «κατά προτίμηση» και εν τέλει να ενσωματωθεί πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, απελευθερωμένος από αντίθετες φωνές και αντιδράσεις.

Εργαλείο ένα πρωτοφανές ερωτηματολόγιο εφ' όλης της ύλης, ατομικά υπογεγραμμένο από το κάθε μέλος, προς επεξεργασία από την διορισμένη Επιτροπή.

Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τον «εσωκομματικό διάλογο» δια αλληλογραφίας.

Απαιτούμε Συνέδριο Τώρα

Οι «59» (Μέλη και στελέχη στο Ποτάμι)

Πηγή: sofokleousin.gr


via http://ift.tt/2zxaJZb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.