Συνεχίζονται οι προκλήσεις στα Κατεχόμενα με αφορμή τη σημερινή επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τα Κατεχόμενα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Τέσσερα νέα μαχητικά εισήλθαν σήμερα στον εναέριο χώρο της Λευκωσίας, ενώ στα κατεχόμενα παρευρίσκονται πολλοί προσκεκλημένοι για τους προκλητικούς εορτασμούς.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών στο ψευδοκράτους, ενώ το απόγευμα προγραμματίζονται στρατιωτικές επιδείξεις.

 
Βίντεο από τα τουρκικά μαχητικά 

Ήδη, στα λιμάνια της Κερύνειας και Αμμοχώστου βρίσκονται δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο.

Χθες, σε μήνυμά του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε, «δεν θα αποδεχθούμε αυτή την απάνθρωπη απομόνωση, αλλά και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στους Τ/κ. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα».

 
Την ίδια ώρα, στη Λευκωσία, στο οδόφραγμα του Ορφέα, πέραν των 2 χιλιάδων Ε/κ μαθητών, διαμαρτύρονται για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
 
 
Μήνυμα Αναστασιάδη
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης καταδίκασε έντονα την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους πριν από 34 χρόνια.

Τόνισε ότι η ενέργεια αυτή δεν συνάδει ποσώς με τα όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί στο Κυπριακό και αποτελούν τη βάση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.
 
 
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις δηλώσεις που γίνονται στα κατεχόμενα ενώ κληθείς να αναφερθεί στις προκλήσεις που συνεχίζονται και στις πληροφορίες ότι σήμερα εμφανίστηκαν ακόμη τέσσερα τουρκικά μαχητικά, είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε ανάλογα φαινόμενα.
 
“Η μια παρανομία διαδέχεται την άλλη, η μεγίστη παρανομία ήταν η εισβολή, το επόμενο ήταν η ανακήρυξη του ψευδοκράτους,” επεσήμανε.

“Από τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη αλλά και άλλων Τούρκων πολιτικών φαίνεται ότι διαμορφώνουν μια πολιτική η οποία ποσώς δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα οποία προσδοκούμε. Εν πάση όμως περιπτώσει δεν θέλω να προχωρήσω πέραν από την έντονη καταδίκη ενός αποσχιστικού φαινομένου, το οποίο δεν συνάδει ποσώς με τα όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί και αποτελούν τη βάση προκειμένου να επιλυθεί το Κυπριακό”, κατέληξε ο Πρόεδρος.
 

Πηγή: philenews

The post Συνεχίζονται οι προκλήσεις στα Κατεχόμενα με αφορμή τη σημερινή επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. appeared first on Think News.via http://ift.tt/2igNCf0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.