Γιατρούς σε νησιά της άγονης γραμμής μετέφερε το Πολεμικό Ναυτικό μέσω του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς»

Τα νησιά Φολέγανδρο, Σίκινο, Ανάφη, Λειψοί, Τήλο και Κάσο κάλυψε σε αυτόν τον πλου και στο πλαίσιο του προγράμματος της προληπτικής ιατρικής, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για έξι νησιά που φέρουν το όνομα της άγονης γραμμής και που ωστόσο το καλοκαίρι, αποκτούν όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές. Το χειμώνα όμως; Τι γίνεται σε αυτά τα νησιά τον χειμώνα και πώς καλύπτουν τις ανάγκες τους για περίθαλψη;

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, με το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» και την επιβαίνουσα διευρυμένη Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου.

Η επιβαίνουσα Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα, αποτελούνταν από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγο, Χειρουργό, Καρδιολόγο, Παιδίατρο, Ουρολόγο, Δερματολόγο, Οδοντίατρο, ΩΡΛ και Νοσηλευτικό προσωπικό).

Το πλοίο πέρασε από τα νησιά ως εξής:

  • 08 Νοεμβρίου ν. Φολέγανδρος
  • 09 Νοεμβρίου ν. Σίκινος
  • 10 Νοεμβρίου ν. Ανάφη
  • 11 Νοεμβρίου ν. Λειψοί
  • 12 Νοεμβρίου ν. Τήλος
  • 13 – 14 Νοεμβρίου ν. Κάσος

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου, εντάσσεται σε μία σειρά από δράσεις που υλοποιούν στρατιωτικοί ιατροί μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό περίπου 4-5 φορές το χρόνο.

7ws0mdszyanva2qxa4i1iyir

The post Γιατρούς σε νησιά της άγονης γραμμής μετέφερε το Πολεμικό Ναυτικό μέσω του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zrUMrt

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.