Ο Τόσκας παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα και βγάζει κι άλλους αστυνομικούς στους δρόμους

Προβλήματα με συλλογικότητες όπως ο «Ρουβίκωνας», ο οποίος έκανε και την πρώτη του …επίθεση σε πόλη της επαρχίας, παραδέχθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον Real FM, ο Νίκος Τόσκας είπε μάλιστα ότι η Αστυνομία θα αναπροσαρμόσει την τακτική της, αναφέροντας δε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν δίκιο οι κάτοικοι των Εξαρχείων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. 

Για τις συλλογικότητες τύπου Ρουβίκωνα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Η αστυνομία κάνει τις συλλήψεις, κάνει τις προσαγωγές εκεί που χρειάζεται, ελέγχει αν παραβαίνουν τον νόμο και όταν παραβαίνουν τον νόμο τους προσαγάγει στη Δικαιοσύνη. Και από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Αυτή είναι η δουλειά της Αστυνομίας και βέβαια δεν σημαίνει αυτό ότι δεν βλέπουμε και προβλήματα ότι δεν βλέπουμε και ομάδες οι οποίες περνούν τα όρια και εκεί συνεπώς αναπροσαρμόζουμε την τακτική. Υπάρχουν και προβλήματα σε όλους τους τομείς και στην εγκληματικότητα και στην παραβατικότητα παρότι έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα, όμως υπάρχουν προβλήματα, δεν τα αρνούμαστε και αναπροσανατολίζουμε τις τακτικές».

Για τα Εξάρχεια, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε: «Προσπαθούμε, κάνουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες να μειώσουμε την ένταση σε όλες τι προβληματικές περιοχές. Στα Εξάρχεια θέλει ακόμη δουλειά, χρειάζεται αρκετή δουλειά να γίνει. Έχουν δίκιο οι κάτοικοι σε αρκετές περιπτώσεις αλλά έχουν γίνει και βήματα αρκετά που νομίζω ότι τα αναγνωρίζει ο κόσμος».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε να κατεβάσουμε στο πεζοδρόμιο όσο το δυνατόν περισσότερους αστυνομικούς. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πολλές φορές παίρνοντας αστυνομικούς από εκεί που είχαν στήσει το νοικοκυριό τους στην επαρχία και σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλη εγκληματικότητα και παραβατικότητα και κατεβάζοντας τους στην Αθήνα. Θα αυξήσουμε την παρουσία στους δρόμους. Ειδικά στο κέντρο. Θα αυξήσουμε την προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, παρότι έχουν γίνει πολύ μεγάλες επιτυχίες και θα αυξήσουμε και τους ελέγχους στα θέματα Τροχαίας γιατί πράγματι οι αριθμοί όπως δείχνει και μια σημερινή έρευνα διεθνούς Ινστιτούτου δεν είναι καλοί και μας ανησυχούν τα στοιχεία. Αυτοί είναι οι τρεις κύριοι τομείς στους οποίους θα επιδιώξουμε να κάνουμε κάποια βήματα το επόμενο διάστημα».

ΝΔ: Να σταματήσει η ανοχή της Κυβέρνησης στην καθημερινή ανομία

Λίγο νωρίτερα, σε δήλωση του, ο Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημείωσε, «οι λεγόμενοι γνωστοί – άγνωστοι των Εξαρχείων, για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, διοργάνωσαν ανενόχλητοι τα καθιερωμένα πλέον “πάρτι” τους, με μολότοφ, πέτρες και καταστροφές. Ο δε Ρουβίκωνας φαίνεται ότι ανοίγει παραρτήματα και εκτός Αθηνών. Μόλις χθες, μέλη του επιτέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κουραστεί να το λέει: Καλούμε την Κυβέρνηση να αφήσει, επιτέλους, την αστυνομία να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της, να βάλει τέλος στα άβατα των μπαχαλάκηδων και να οδηγήσει τους Ρουβίκωνες στη Δικαιοσύνη».

The post Ο Τόσκας παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα και βγάζει κι άλλους αστυνομικούς στους δρόμους appeared first on Think News.via http://ift.tt/2h9jvVU

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.