Τα πυροβόλα όπλα – Ιστορική εξέλιξη και λειτουργία

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφόρησε από τις “ΑΩ ΕΚΔΟΣΕΙΣ” το περίφημο βιβλίο: “Τα πυροβόλα όπλα – Ιστορική εξέλιξη και λειτουργία”, του ερευνητή – συγγραφέα Κώστα Παραθύρα, πρόκειται για μια εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη, για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία, έκδοση, με θέμα τα πυροβόλα όπλα.

Αν και τα πυροβόλα όπλα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα πεδία των μαχών ήδη από τις αρχές του 14ου αιώνα, μόνον κατά τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια σημειώθηκε σημαντική εξελικτική πρόοδος στον τομέα αυτό.

Μέσω ενός περιεκτικού κειμένου και με τη βοήθεια μεγάλου αριθμού φωτογραφιών, πινάκων και διαγραμμάτων, το ανά χείρας βιβλίο παρουσιάζει την εξέλιξη και τη λειτουργία των λεγόμενων ελαφρών ή φορητών πυροβόλων όπλων, κυρίως εκείνων που προορίζονται για στρατιωτική ή αστυνομική χρήση και περιλαμβάνουν τα όπλα χειρός (πιστόλια και περίστροφα), τα όπλα ατομικής άμυνας, τα υποπολυβόλα, τα τυφέκια εφόδου και μάχης, τα ελαφρά πολυβόλα, τα πολυβόλα γενικής χρήσεως, τα βαρέα πολυβόλα και τα τυφέκια ακριβείας.

Στο πρώτο μέρος καταγράφεται η ιστορική εξέλιξη των πυροβόλων όπλων από τις απαρχές τους μέχρι σήμερα (κυρίως δε από τα μέσα του 19ου αιώνα και έπειτα), ενώ στο δεύτερο μέρος εξηγείται ο τρόπος λειτουργίας τους, παρατίθενται και αναλύονται τα διαφορετικά συστήματα λειτουργίας των όπλων και εκτίθενται οι τεχνικές παράμετροι που υπεισέρχονται κατά τη σχεδίασή τους.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο και απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη ο οποίος επιθυμεί να προσεγγίσει απροκατάληπτα και να κατανοήσει το σημαντικό και συναρπαστικό αυτό αντικείμενο.

Αποκλειστική διάθεση του βιβλίου στα βιβλιοπωλεία: “Πολιτεία”, “Ιανός”, “Σίμος”, “Ελεύθερη σκέψη”, “Πρωτοπορία”. 

The post Τα πυροβόλα όπλα – Ιστορική εξέλιξη και λειτουργία appeared first on Think News.via http://ift.tt/2B2LEWv

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.