Μητέρα Δώρας: «Ντροπή που έβγαλαν το φονιά έξω και σκότωσε το παιδί μου»

Εικοσιμία ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία της κόρης της μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, η μητέρα της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη λύνει τη σιωπή της και μιλά στους δημοσιογράφους για την πρωτοφανή υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα. 

Η μητέρα της Δώρας ξεκίνησε τις δηλώσεις της λέγοντας: «Ευχαριστώ την αστυνομία που κατάφερε και συνέλαβε τον φονιά. Ευχαριστώ τη δικηγόρο Παναγοπούλου. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη και περιμένω να μην δώσει ελαφρυντικό στον δολοφόνο. Το παιδί μου ήταν άγγελος. Λυπάμαι που κάποιος θα υπερασπιστεί τον φονιά. Δεν υπάρχει δικαιολογία για ό,τι λέει. Ήθελε και σκότωσε το παιδί μου. Ο φονιάς έμενε κοντά στο σπίτι μας… ήθελε να τη σκοτώσει. Να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Να μην κλάψει άλλη μάνα το παιδί της. Έχει αποκρύψει στοιχεία. Ζούσε κοντά στη γειτονιά μου. Λέει ψέματα σε ό,τι λέει. Ντροπή που έβγαλαν τον φονιά έξω και σκότωσαν το παιδί μου».

Συνεχίζοντας είπε: «Φοβάμαι πλέον για τα παιδιά. Έχω και άλλα παιδιά, αλλά φοβάμαι ότι με τους φονιάδες που αφήνουν ελεύθερους, ότι κινδυνεύουν. Ήταν κοντά στο σπίτι μου. Πρέπει να ήταν γείτονας στο Γαλάτσι. Ακούστηκε ότι ο φονιάς αγόραζε τσιγάρα από το ίδιο κατάστημα με την κόρη μου. Ντροπή που αποφυλακίστηκε το κάθαρμα. Αν έμενε κι άλλο έξω, θα έκανε κι άλλον φόνο. Τόν τάισαν, τον πότισαν, τον έβγαλαν έξω και σκότωσε. Ντροπή. Δεν θα ντραπώ να πω την ποινή του. Μακάρι να μπορούσα… Οπωσδήποτε πρέπει. Ο φονιάς κατέστρεψε τα νεύρα των παιδιών μου. Σήμερα ήταν το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι άλλο παιδί. Πρέπει να υπάρξει και ισορροπία». 

Τη σκυτάλη πήρε ο αδερφός της Δώρας, λέγοντας πως: «Περνάμε δύσκολες ώρες. Το αφήνουμε στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο φονιάς. Ευχαριστώ την Αστυνομία που έπιασε τον σφαγέα της αδελφής μου. Δεν γίνεται να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι έξω. Πόσες οικογένειες θα θρηνήσουν. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι. Η αδερφή μου ήταν μια ηρωίδα».

«Θάνατος στον δολοφόνο» ήταν η σπαρακτική κραυγή που βγήκε από μέσα της το πρωί της Τετάρτης. Η μάνα, που επί ημέρες έβλεπε και άκουγε διάφορες εκδοχές για την στυγερή δολοφονία του παιδιού της, αποφάσισε να μιλήσει. Και το πράττει τώρα, μαζί με τη δικηγόρο της Γιάννα Παναγοπούλου, αφού η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την εξιχνίαση της υπόθεσης.  

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η μητέρα, ο πατέρας, τα αδέλφια αλλά και απλός κόσμος δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους για τον 58χρονο που σκότωσε την άτυχη εφοριακό.

The post Μητέρα Δώρας: «Ντροπή που έβγαλαν το φονιά έξω και σκότωσε το παιδί μου» appeared first on Think News.via http://ift.tt/2jdZH8h

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.