Νέο επεισόδιο στα Ίμια «βλέπουν» τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Σκάφη του ελληνικού λιμενικού εμπόδισε η τουρκική ακτοφυλακή να προσεγγίσουν τα Ίμια σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρουν μάλιστα ότι η τουρκική ακτοφυλακή στη συνέχεια έκανε περιπολίες σε απόσταση 5-10 μέτρων από τις βραχονησίδες.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο DHA, η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε πλοία του ελληνικού λιμενικού που ξεκίνησαν από την Κω και την Κάλυμνο για να προσεγγίσουν τα Ίμια.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μόλις η τουρκική ακτοφυλακή αντιλήφθηκε την κινητικότητα των ελληνικών πλοίων «αμέσως κινητοποιήθηκε και δεν επέτρεψε στο ελληνικό λιμενικό να προσεγγίσει τα Ίμια» με αποτέλεσμα τα ελληνικά σκάφη να αποσυρθούν στην Ψέριμο και την Καλόλιμνο.

Η τουρκική ακτοφυλακή συνέχισε τις περιπολίες της 5-10 μέτρα από τις βραχονησίδες Ίμια, ενώ Έλληνες ψαράδες που προσπάθησαν επίσης να πλησιάσουν την περιοχή επέστρεψαν πίσω.

Τα τουρκικά  μέσα υπενθυμίζουν ότι στις 4 Νοεμβρίου τα τουρκικά και ελληνικά σκάφη είχαν πλησιάσει τις βραχονησίδες προκειμένου να διασώσουν παράνομους μετανάστες που ναυάγησαν ανοιχτά των Ιμίων.

The post Νέο επεισόδιο στα Ίμια «βλέπουν» τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zXbV9i

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.