Επικίνδυνα «παιχνίδια» ρωσικού μαχητικού με αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε από την ρωσική πολεμική αεροπορία, σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου, αλλά έγινε γνωστό μόλις την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, μόλις τα μέσα ελέγχου του

εναέριου χώρου της Ρωσίας εντόπισαν στα ραντάρ τους το στίγμα ενός αεροπλάνου, σήμανε συναγερμός. Ο «στόχος» πετούσε πάνω από διεθνή χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, πλησιάζοντας με μεγάλη ταχύτητα τα ρωσικά σύνορα.

Άμεσα απογειώθηκε ρωσικό μαχητικό, Sukhoi Su-30, το οποίο αναχαίτισε το αμερικανικό αεροσκάφος.

«Προκειμένου να αναχαιτιστεί ο στόχος, επιστρατεύθηκε ένα μαχητικό Su-30 από την Νότια Στρατιωτική Περιοχή. Το ρωσικό μαχητικό πέταξε πάνω από τον στόχο, τον οποίο και αναγνώρισε ως αμερικανικό αεροσκάφος P-8A Poseidon», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

Το αμερικανικό αεροσκάφος άλλαξε πορεία και απομακρύνθηκε από τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Από αμερικανικής πλευράς, το CNNi μεταδίδει επικαλούμενο πληροφορίες του Πενταγώνουπως το ρωσικό μαχητικό προχώρησε σε μια επικίνδυνη αναχαίτιση του αεροσκάφους P-8A Poseidon, ενώ πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Το αμερικανικό σκάφος βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προκαλέσει αυτή τη συμπεριφορά από την ρωσική πλευρά», τόνισε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντισυνταγματάρχης Michelle Baldanza.

Η πτήση του ρωσικού μαχητικού χαρακτηρίζεται επικίνδυνη καθώς πέρασε κάθετα μπροστά από το αμερικανικό αεροσκάφος, το οποίο αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό, που προκάλεσε βίαιες αναταράξεις.

Πηγή: CNN.grvia http://ift.tt/2Ac55im

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.