Κάθειρξη 7 ετών με αναστολή σε Χρυσαυγίτη για επίθεση σε φοιτητή

Κάθειρξη 7 ετών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Χρήστο Ζέρβα, μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, για την άγρια επίθεση που είχε δεχθεί τον περασμένο Μάρτιο ο φοιτητής της Αρχιτεκτονικής Αλέξης Λαζάρου, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματοςστους Αμπελόκηπους,

Το δικαστήριο, σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για ληστεία, καθώς οι δράστες της επίθεσης είχαν αφαιρέσει την τσάντα που κρατούσε ο φοιτητής, ενώ μετέτρεψε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, αδίκημα ελαφρύτερης ποινικής μεταχείρισης. 

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση για αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στο κατηγορούμενο, αλλά όρισε να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην έκτιση της ποινής η έφεση του. Έτσι μέχρι την εκδίκαση του δεύτερου βαθμού επέβαλε στον Ζέρβα τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Ττμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο φοιτητής, στην κατάθεση του, αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως έναν από τους δράστες της επίθεσης που είχε δεχθεί. Όπως είπε ο κ. Λαζάρου, τον κυνήγησαν 3-4 άτομα και όταν πλέον τον έφτασαν άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στον αυχένα και στο κεφάλι. «Μετά άρχισαν με σέρνουν και τους ακούω να λένε πως θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Το περιστατικό είχε δει ένας περαστικός ο οποίος είχε καλέσει την Αστυνομία.

Στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων αυτοπτών μαρτύρων, κατέθεσε και μία νοσοκόμα η οποία είχε δει το περιστατικό και είχε βοηθήσει τον φοιτητή να καθίσει στο πεζοδρόμιο: «Με πλησίασε το παιδί και τον έβαλα να καθίσει στο πεζοδρόμιο. Ο κατηγορούμενος γελώντας τον ρωτούσε “πονάς αγόρι μου;”. Απάντησε “πονάω” και τότε άρχισε πάλι να τον κλωτσάει. Ήταν ειρωνικό σχόλιο. Ο νεαρός δεν κατάλαβε τίι συνέβαινε, ήταν ήδη χτυπημένος».

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε μία καφετέρια και υποστήριξε πως στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους. «Θα έπρεπε να είμαι τουλάχιστον ηλίθιος να διαπράξω αδικήματα τόσο κοντά στο σπίτι και στην δουλειά μου» ανέφερε.

The post Κάθειρξη 7 ετών με αναστολή σε Χρυσαυγίτη για επίθεση σε φοιτητή appeared first on Think News.via http://ift.tt/2yH7p1t

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.