Την ανησυχία της για την 48ωρη άδεια Κουφοντίνα επανέλαβε η Πρεσβεία των ΗΠΑ – Αντιδράσεις και από τη χήρα Σόντερς

Την έντονη ανησυχία της για την 48ωρη άδεια του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα επισήμανε εκ νέου την Παρασκευή η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έπειτα από επικοινωνία που είχε ο ΣΚΑΪ με διπλωμάτες της. 

Πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό πρέσβη στην ΗΠΑ για το θέμα, στον απόηχο και της καταδικαστικής ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Τζέφρι Πάιατ κατάλαβε ότι η απόφαση για την άδεια στον τρομοκράτη ήταν απόφαση της δικαιοσύνης. 

«Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η συγκεκριμένη άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους» δήλωσε μεταξύ άλλων την Πέμπτη στο Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ. 

Τον αποτροπιασμό της για τη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε η χήρα του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς, 

Σε δήλωσή της προς την εφημερίδα Times η Χέδερ Σόντερς αναφέρει: «Είμαι αποτροπιασμένη από την απελευθέρωση για δύο ημέρες ενός άνδρα που εμπλέκεται στο φόνο του συζύγου μου. Κανένας από εκείνους στη 17Ν δεν έχει δείξει ποτέ καμία μεταμέλεια ούτε έχει απολογηθεί για το φόνο του συζύγου μου».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το 2014 ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε δραπετεύσει ενώ βρισκόταν με άδεια από τις φυλακές.

Την Πέμπτη η Πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ είχε εκφράσει «βαθύτατη απογοήτευση» για την άδεια στον Κουφοντίνα με ανάρτησή της στο Twitter, την οποία επικαλέστηκε το Foreign Office ως επίσημο σχόλιο της βρετανικής κυβέρνησης.

The post Την ανησυχία της για την 48ωρη άδεια Κουφοντίνα επανέλαβε η Πρεσβεία των ΗΠΑ – Αντιδράσεις και από τη χήρα Σόντερς appeared first on Think News.via http://ift.tt/2i0lexo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.