Γερμανία: 12.000 νέες θέσεις εργασίας

Λόγω έλλειψης ειδικών, η Deutsche Bahn ξεκινάει από τις αρχές του Νοέμβρη μια εκστρατεία “διανομής θέσεων εργασίας” σε επτά μεγάλες γερμανικές πόλεις.

Μέσα στο Νοέμβριο λοιπόν, η Deutsche Bahn σχεδιάζει να προσλάβει 1.000 υποψηφίους, ενώ μέχρι το τέλος του έτους στοχεύει να φτάσει τους 12.000. Σε έναν εβδομαδιαίο μαραθώνιο αιτήσεων, εκατοντάδες υποψήφιοι καλούνται να παρουσιαστούν ταυτόχρονα και σε περίπτωση συμφωνίας να προσληφθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμβούργο, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, το Μανχάιμ, τη Νυρεμβέργη, το Μόναχο και την Κολωνία.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη δράση ανέφερε πρώτη η εφημερίδα “Welt am Sonntag”. “Οι εργοδότες γενικότερα πρέπει να καταβάλουν ολοένα και περισσότερες προσπάθειες για την πρόσληψη προσωπικού και το ίδιο ισχύει και στην Deutsche Bahn“, δήλωσε ο υπεύθυνος προσωπικού της DB, Ulrich Weber, έναντι της εφημερίδας. Μόνο φέτος, ο Όμιλος σκοπεύει να προσλάβει 12.000 νέους υπαλλήλους.

Ο στόχος του μαραθωνίου αιτήσεων από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου, είναι να προσληφθούν μέσω αυτής μόνο της ενέργειας χιλιάδες νέοι υπάλληλοι, ενώ η κάθε πιθανή συμφωνία θα πραγματοποιείται ήδη την ημέρα της συνέντευξης.


via http://ift.tt/2zo2OjH

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.