Επιτέθηκαν στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στη Δάφνη

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αφγανού, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν που είναι μαθητής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκρωβρίου, τελικά όμως παρέλασε κρατώντας απλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου.

Σύμφωνα με iefimerida.gr η υπόθεση προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και έτσι την περασμένη Τρίτη το υπουργείο Παιδείας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το τι συνέβη και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης για σημαιοφόρο στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την καρατόμηση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού σχολείου Δάφνης αναφέροντας ότι αφαίρεσε τη σημαία από τον 11χρονο Αμίρ «επικαλούμενος δήθεν την άρνηση του παιδιού να μπει στην εκκλησία με τη σημαία, κάτι που ο μαθητής και η οικογένεια του διαψεύδουν κατηγορηματικά».

Ωστόσο τον διευθυντή του σχολείου υποστήριξε πλήρως με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τονίζοντας παράλληλα ότι «εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων ανέφερε:

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας με την επιλογή σημαιοφόρου εκφράζουμε την στήριξή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου που φοιτούν σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για ολόκληρη την
σχολική μας κοινότητα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, χειρίστηκε το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις.


via http://ift.tt/2zaLeAi

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.