Ιωάννινα: Εγκληματική ομάδα με δεκάδες λαθρομεταφορές – 11 συλλήψεις, κατασχέσεις ΙΧ κι όπλων

Εβδομήντα επτά υποθέσεις μεταφοράς παράνομων μεταναστών έχει στο… ενεργητικό της εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση που δραστηριοποιούνταν μεταξύ Ελλάδας κι Αλβανίας, απαρτίζονταν από δύο ομάδες. Στη μία αρχηγός ήταν ένας Αλβανός ο οποίος έχει συλληφθεί και στη δεύτερη μία Ελληνίδα η οποία έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Συνολικά, σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων συνελήφθησαν έντεκα άτομα, επτά υπήκοοι Αλβανίας και τέσσερις Έλληνες, οι οποίοι εμπλέκονται σε τουλάχιστον 77 υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Έχουν κατασχεθεί έξι οχήματα, ανάμεσα σε αυτά κι ένα ταξί, χρήματα, ένα πιστόλι και κυνηγετικά όπλα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας στην εγκληματική ομάδα

Κι ένας πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες της εγκληματικής ομάδας που έκανε τις μεταφορές παράνομων μεταναστών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκτός από τον ίδιο έχει συλληφθεί και ο πατέρας του, καθώς φαίνεται ότι η παράνομη δραστηριότητα αποτελούσε οικογενειακή υπόθεση.

Η εμπλοκή ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχολιάζεται έντονα τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και μεταξύ των αστυνομικών, καθώς οι διαμαρτυρίες από το ακριτικό Πωγώνι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή υπήρξαν έντονες και συνεχείς… Σχεδόν όλοι μιλούσαν για την αυξημένη εγκληματικότητα και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας.

Η δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης μετράει αρκετούς μήνες. Εκτενείς ανακοινώσεις για την εξάρθρωσή της αναμένεται να γίνει από την Αστυνομία αύριο Παρασκευή.

The post Ιωάννινα: Εγκληματική ομάδα με δεκάδες λαθρομεταφορές – 11 συλλήψεις, κατασχέσεις ΙΧ κι όπλων appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xQfs7B

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.