Εκλογές Κεντροαριστεράς: Ξεπέρασε τις 100.000 η συμμετοχή – Γύρω στις 10 το τελικό αποτέλεσμα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες , έσπασε και το όριο των 100.000 πολιτών που έχουν προσέλθει στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, με την ροή να συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό από το πρωί και να αυξάνεται από την στιγμή που στάματησε η βροχόπτωση, κατι που ανησυχούσε ιδιατέρως τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών.

Η υψηλή συμμετοχή διαφάνηκε από το πρωί. Συγκεκριμενα στις 10:30 π.μ. είχαν ψηφίσει ήδη περίπου 30.000, αριθμός μεγαλύτερος εκείνη την ώρα από τον αντίστοιχο της ίδιας ώρας της περασμένης Κυριακής. Χαρακτηριστικό της μεγάλης και σήμερα ροής είναι πως μετά τις 12 το μεσημέρι, είχαν προσέλθει πάνω από 60.000 πολίτες στις κάλπες, αριθμός κατά λίγο μικρότερος από τον αντίστοιχο της περασμένης εβδομάδας, την ίδια ώρα. Στις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 89.000 πολίτες με τον αντίστοιχο αριθμό της περασμένης εβδομάδας να φτάνει τις 100.000. Το πρωί της Κυριακής καταγραφόταν μία ροή 300 ψηφισάντων ανά λεπτό.

Οι εκτιμήσεις, παρά την βροχόπτωση ανά διαστήματα, είναι αισιόδοξες και κάνουν λόγο για μεταξύ 150.000 και 160.000 τελικό αριθμό ψηφισάντων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο μονομάχοι, Φώφη Γεννηματά και Νικος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο πήραν από κοινού 138.066 ψήφους, με την κ. Γεννηματά να περνά τις 86.000και το κ. Ανδρουλάκη τις 51.000.

Στο εκλογικό κέντρο στο Καματερό, όπου πήγε με την οικογένειά της, ψήφισε η Φώφη Γεννηματά.«Οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες αποφασίζουν για την μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε. Μαζι πετύχαμε. Μαζι τώρα  για τη νίκη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην ιδιαίτερή του πατρίδα στο Ηράκλειο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές.Στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στην ενότητα και την ανανέωση της δημοκρατικής παράταξης.

Γύρω στις 10 το βράδυ αναμένεται να ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα για το νέο αρχηγό της κεντροαριστερής παράταξης, που, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα, πιθανόν να είναι ένας από τους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού την επόμενη ημέρα. Το βασικό ερώτημα που τίθεται για τη σημερινή, κρίσιμη μάχη είναιποια θα είναι τα «κλειδιά» που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα και ποιος τελικά τα έχει στα χέρια του.

Τέλος υπενθυμίζεται πως οι κάλπες σε όλη την χώρα θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ελλείψει Μαραθωνίου, που την περασμένη εβδομάδα, παρέτεινε στην Αθήνα την εκλογική διαδικασία μέχρι τις 9 μμ.

The post Εκλογές Κεντροαριστεράς: Ξεπέρασε τις 100.000 η συμμετοχή – Γύρω στις 10 το τελικό αποτέλεσμα appeared first on Think News.via http://ift.tt/2B21qSk

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.