Ενδιαφέρον της αμερικανικής Tesla για τη συναρμολόγηση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

Ο αμερικανικός κολοσσός Tesla, η πολυεθνική εταιρεία που θεωρείται και είναι η κορυφαία στην παραγωγή νέας γενιάς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αλλά και οικιακής ενέργειας, φωτοβολταϊκών και άλλων παρεμφερών δράσεων, έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την Μονάδα Συναρμολόγησης Ελικοπτέρων που θέλουν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Η Tesla, σύμφωνα με αναφορές που υπάρχουν στον διεθνή τύπου, έχει εκδηλώσει την επιθυμία να εμπλακεί στο συγκεκριμένο project της συναρμολόγησης, που θα είναι το 2ο σημείο στην Ευρώπη, μετά από αυτό που έχουν οι Αμερικανοί στη Γερμανία.

Μάλιστα είναι ενήμερη και η ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος και το χειρίζεται. Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ τις προηγούμενες μέρες, υπήρξαν επαφές και σζυτήσεις που δεν ανακοινώθηκαν επίσημα και είχε προγραμματίσει ο κ.Παπαδημητρίου, με κορυφαία στελέχη της αμερικανικής πολυεθνικής, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες.

Όσον αφορά την Μονάδα Συναρμολόγησης Ελικοπτέρων, οι πληροφορίες αναφέρουν πως όχι απλά θεωρείται «τελειωμένη υπόθεση» και σίγουρη η δημιουργία της, αλλά έχουν προχωρήσει πάρα πολύ, με διαδικασίες fast truck, όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες με απόφαση της Κυβέρνησης. Οι συνεχείς επισκέψεις εξάλλου Αμερικανών στρατιωτικών ακολούθων στην περιοχή μας από την πρεσβεία των ΗΠΑ, αφορούν την ρύθμιση τέτοιων θεμάτων.

Πηγή: evros-news.gr

The post Ενδιαφέρον της αμερικανικής Tesla για τη συναρμολόγηση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη appeared first on Think News.via http://ift.tt/2yTYWYs

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.