Συνελήφθη Τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη: Είχε φωτογραφίες και βίντεο του ISIS στο κινητό του

Βίντεο και φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις συλληφθέντων από τον ISIS περιλαμβάνονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο υλικό που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου Σύρου, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη και διερευνάται η συμμετοχή του σε τρομοκρατική δράση εκτός Ελλάδος.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη του 32χρονου μετά από καταγγελίες της συζύγου του, τον περασμένο μήνα, για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους.

Τον Σεπτέμβριο σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου για ενδοοικογενειακή βία, έπειτα από καταγγελία της συζύγου του. Μάλιστα λίγο καιρό αργότερα η γυναίκα του τον κατήγγειλε και για τρομοκρατική δράση, με αποτέλεσμα η αρχική διακριτική παρακολούθησή του από τις Αρχές να μετατραπεί σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Ως εκ τούτου, ο 32χρονος θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

Γνωστός στις αρχές

Αρμόδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο άνδρας ήταν γνωστός στις ειδικές υπηρεσίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, γιατί πέρα από τις καταγγελίες της συζύγου του, και ο ίδιος φέρεται να είχε επικαλεστεί τη συμμετοχή του σε ένοπλες οργανώσεις στη Συρία. Στόχος του ήταν ενδεχομένως η εξασφάλιση ασύλου στην Ελλάδα ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, καθώς όπως ομολόγησε στην αντίθετη περίπτωση θα κινδύνευε η ζωή του.

Πρόκειται για έναν άνδρα που έφτασε στη χώρα μας μέσω της Λέρου τον Ιούνιο του 2016, μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά και είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η περίπτωσή του δεν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου.

Ο άνδρας μετέβη χθες στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του αιτήματος ασύλου που είχε κάνει κατά την άφιξή του στη χώρα μας και συνελήφθη.

Ο 32χρονος, που προέβη χθες και σε απόπειρα αυτοκτονίας, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

“Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια”, φώναξε προς τους δημοσιογράφους ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στον Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομης εισόδου του στην χώρα, που του έχουν αποδοθεί.

The post Συνελήφθη Τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη: Είχε φωτογραφίες και βίντεο του ISIS στο κινητό του appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xWgfI6

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.