Καμμένος: Το Κογκρέσο μπορεί να αναβαθμίσει «δωρεάν» τα F-16 για την Ελλάδα!

Την πιθανότητα το Κογκρέσο, που συνεδριάζει σήμερα, να εγκρίνει την αναβάθμιση των αεροσκαφών F16 που συμφωνήθηκε με τις ΗΠΑ ως «βοήθεια» προς την Ελλάδα αποκάλυψε ο Π. Καμμένος αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει δωρεάν ή με καταβολή μέρους του ποσού.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ακόμη ότι το κόστος αναβάθμισης των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. ευρώ και σχολίασε πως το ποσό των 2,4 δισ. ευρώ που ανέφερε στις δηλώσεις του με τον Τσίπρα ο Αμερικανός πρόεδρος αφορά ενδεχόμενη αναβάθμιση του συνόλου του στόλου των αεροσκαφών.

«Αν αναβαθμιστούν όλα τα αεροσκάφη, θα πάει 2,4 δισ. εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμιστούν όλα, αλλά μέρος τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Αμυνας.

«Εκτός και εάν, αφού με πιέζετε να σας το πω, αύριο το πρωί υπάρχει μια συνεδρίαση μέχρι τον Ιούνιο της Επιτροπής του Κογκρέσου και αποφασίσουνε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε δωρεάν βοήθεια για την Ελλάδα και θέλουν να αναβαθμίσουν και τα 123», είπε και πρόσθεσε: «Διεκδικούμε μέρος ή όλο το ποσό αυτό, να αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Ελλάδα ως το κέντρο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να κρίνει εάν αυτό θα είναι μια αμερικανική βοήθεια προς την πατρίδα μας, αφήστε να μην πω τίποτα παραπάνω».

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ επικρίνοντας την σημερινή της στάση, λέγοντας ότι έχει ψηφήσει ήδη την αναβάθμιση των αεροσκαφών, ενώ επανέλαβε ότι «η λογική των μεσαζόντων και των μιζών έχει τελειώσει».

Απαντώντας για το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη στο οποίο γίνεται λόγος για προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον Άραξο ο Υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα πυρηνικών στην Ελλάδα και ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

The post Καμμένος: Το Κογκρέσο μπορεί να αναβαθμίσει «δωρεάν» τα F-16 για την Ελλάδα! appeared first on Think News.via http://ift.tt/2l3Zsgv

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.