Συμφωνία Κύπρου-Λιβάνου για ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών

Συνομιλίες στην Βηρυτό με τον Λιβανέζο ομόλογό του, Γιακούπ Ελ Σαράφ, είχε σήμερα, δύο μέρες μετά την επίσκεψη στην Λευκωσία του πρωθυπουργού Σαάτ Χαρίρι, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Στις συνομιλίες υπογράφτηκε συμφωνία ανταλλαγής διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Ο κ. Φωκαΐδης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αόουν και αύριο θα τον δεχτεί ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι η ασφάλεια και η άμυνα αποτελούν «έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους, που προσδίδουν περαιτέρω αξία στην αμοιβαία επωφελή μας συνεργασία».

«Για εμάς η ασφάλεια του Λιβάνου είναι στρατηγικής σημασίας» επεσήμανε ο κ. Φωκαΐδης. Εβρισκόμενος στην πρώτη γραμμή της ζώνης του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία, ο Λίβανος διαδραματίζει βαρυσήμαντο ρόλο, συμπλήρωσε ο Κύπριος υπουργός.

Ο κ. Φωκαΐδης εξέφρασε επίσης υποστήριξη στη διεθνή πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου και πρόσθεσε ότι πρόσφατα η Κύπρος παρέδωσε την τέταρτη δέσμη στρατιωτικής βοήθειας σ’ αυτές. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στην UNIFIL, καθώς και την υποστήριξη και την παροχή διευκολύνσεων στη ναυτική δύναμη της αποστολής.

The post Συμφωνία Κύπρου-Λιβάνου για ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών appeared first on Think News.via http://ift.tt/2A0Y69I

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.