Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση που σημειώθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τους συντάκτες του να αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως «ως αναρχικοί/ες δεν δίνουμε ανακωχή κι επιδιώκουμε την ανατροπή του Κράτους και του Καπιταλισμού. Γι’ αυτό είμαστε στο στόχαστρό τους όπως εξίσου και εκείνοι στο δικό μας».

«Όπως και δεν ακούσατε την Τετάρτη το βράδυ, όταν και επιτεθήκαμε με πλήθος εμπρηστικών μέσων στο α.τ. Πεύκης στην οδό Κονίτσης, πυρπολώντας την είσοδο, τη σκοπιά, ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας, τα προσωπικά οχήματα μπάτσων μπροστά από το τμήμα (δύο αμάξια και μια μηχανή μικρού κυβισμού).

Αυτοί ήταν εξαρχής οι στόχοι μας και όχι βέβαια το εσωτερικό του τμήματος, γεγονός που θα μπορούσε να εκθέσει σε κίνδυνο τους κρατούμενους, κάτι που εσκεμμένα δόθηκε ως πληροφορία στα μμε από τους μπάτσους. Οι πυροβολισμοί των μπάτσων από το παράθυρο του τμήματος δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την επίθεσή μας», αναφέρεται στο ανυπόγραφο κείμενο.

«Οι πράξεις ανταρσίας, όπως αυτή στο α.τ. Πεύκης, αποδεικνύόυν έμπρακτα πως το Κράτος και οι μηχανισμοί του δεν είναι άτρωτοι -όσο και αν μοιάζουν τέτοιοι- αλλά μπορούν να δεχθούν πλήγματα που τσαλακώνουν το προφίλ τους. Είναι μια απόδειξη πως στην περίοδο κοινωνικής νηνεμίας που διανύουμε, υπάρχουν ακόμα αυτοί και αυτές που απεργάζονται το τέλος αυτού του κόσμου και τον ερχομό ενός νέου», σημειώνεται ακόμη.

The post Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης appeared first on Think News.via http://ift.tt/2xAxpHl

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.