Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε συστοιχία συριακών πυραύλων

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση και κατέστρεψε συριακή συστοιχία πυραύλων ανατολικά της Δαμασκού, απαντώντας στην εκτόξευση πυρών προς την κατεύθυνση ισραηλινών αεροσκαφών τα οποία συμμετείχαν σε αναγνωριστική αποστολή πάνω από τον Λίβανο, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Τα αεροπλάνα δεν επλήγησαν από τα πυρά και επέστρεψαν στη βάση τους, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους. Η συριακή συστοιχία «εξουδετερώθηκε», είπε.

«Απ΄όσο γνωρίζει» ο Ισραηλινός αξιωματούχος, είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011 που οι Σύροι εκτοξεύουν πυρά προς την κατεύθυνση ισραηλινών αεροσκαφών που υπερίπτανται του Λιβάνου.

«Καθιστούμε το συριακό καθεστώς υπεύθυνο γι’ αυτά τα αντιαεροπορικά πυρά και για κάθε επίθεση που προέρχεται από τη Συρία», προειδοποίησε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Ισραήλ θεωρεί πως είναι προς το «κοινό συμφέρον» η διατήρηση της «σχετικής σταθερότητας» στην περιοχή και δεν έχει «καμία πρόθεση να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση».

Αφότου ξέσπασε η συριακή κρίση, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον αυτοκινητοπομπών που μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ισραηλινό στρατηγό. Το λιβανικό σιιτικό κίνημα είναι στρατιωτικός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και ενισχύεται από το σιιτικό ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν.

 

The post Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε συστοιχία συριακών πυραύλων appeared first on Think News.via http://ift.tt/2yrKDZC

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.