“Συγγνώμη” της Μαδρίτης για τις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη

O Έλληνας πρέσβης στην Μαδρίτη έγινε δεκτός την Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, από Υφυπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, σε μια κίνηση που και μόνο από τον υψηλό βαθμό του Ισπανού αξιωματούχου δείχνει την σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση Ραχόι στην εξομάλυνση της κατάστασης που δημιουργήθηκε, εξαιτίας των δηλώσεων του πρέσβη της Ισπανίας στην Αθήνα.

Ο Ισπανός υφυπουργός φέρεται να δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τις δηλώσεις του πρέσβη στην Αθήνα ότι «η συμπεριφορά του δεν προσιδιάζει σε πρέσβη κύρους του επιπέδου του. Είναι εντελώς εκτός γραμμής. Δεν επιθυμούμε να διαταραχθούν οι σχέσεις μας. Ελπίζουμε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό να μην προκαλέσει βλάβη στις πολύ καλές σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγκέρα, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, από το οποίο είχε κληθεί για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διπλωμάτης εμφανίστηκε απολογητικός και ότι επέρριψε τις ευθύνες στον δημοσιογράφο της εφημερίδας, ο οποίος, κατά τον ίδιον, δεν απέδωσε ορθά τις δηλώσεις του.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών του ζητήθηκε να ανασκευάσει τις τουλάχιστον «ατυχείς» δηλώσεις του, κάτι που ο ίδιος συμφώνησε να κάνει.

Η δημόσια δήλωση του πρέσβη

Επαναλαμβάνοντας όσα είχε ισχυριστεί «απολογούμενος» στο ελληνικό ΥΠΕΞ, ο πρέσβης, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης, η πρεσβεία, αναφέρει

«η Πρεσβεία της Ισπανίας εκφράζει τις ευχαριστίες της για την δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέρ της ισπανικής εδαφικής ακεραιότητας και απορρίπτοντας μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ενότητα της χώρας και την αρχή του αμετάβλητου των συνόρων.

AP - ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Σε σχέση με τις δηλώσεις του πρέσβη της Ισπανίας το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, ο ίδιος λυπάται που έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, αλλά και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές Αρχές.

Οι δύο σύμμαχοι και φίλες χώρες μας είναι ενωμένες με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και πολιτισμού, και η Πρεσβεία  της  Ισπανίας  θα προσπαθήσει σε υπέρτατο βαθμό να εμβαθύνει την εξαιρετική αυτή σχέση που μας ενώνει».

The post “Συγγνώμη” της Μαδρίτης για τις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη appeared first on Think News.via http://ift.tt/2zUHZcZ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.