Συνταγματικό δικαστήριο Ισπανίας: Ακυρος ο νόμος του δημοψηφίσματος – Ενάντια στην ενότητα του έθνους

Ακυρο έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας τον νόμο που ενέκρινε η καταλανική κυβέρνηση, για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας.

Αρχικά, το δικαστήριο είχε αναστείλει την ισχύ του νόμου που είχε εγκριθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, μέχρι να εξετάσει τη συνταγματικότητά του. Παρόλα αυτά, η καταλανική κυβέρνηση προχώρησε στο δημοψήφισμα, την 1η Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο εν λόγω νόμος είναι ενάντια στην εθνική κυριαρχία και την αδιαίρετη ενότητα του ισπανικού έθνους. Επίσης, έκρινε ως παράνομη και την κοινοβουλευτική σύνοδο η οποία ενέκρινε τον νόμο.

Ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν τον εξέπληξε η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. «Είμαστε αντιμέτωποι με μία εκτελεστική εξουσία που χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να μπλοκάρει το νομοθετικό έργο», σχολίασε, σύμφωνα με το Associated Press.

The post Συνταγματικό δικαστήριο Ισπανίας: Ακυρος ο νόμος του δημοψηφίσματος – Ενάντια στην ενότητα του έθνους appeared first on Think News.via http://ift.tt/2x1uUgL

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.