Βρήκαν και νέο κρησφύγετο του 29χρονου βομβιστή στα Εξάρχεια

Νέο κρησφύγετο του 29χρονου, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον Λουκά Παπαδήμο, ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Εξαρχείων.

Το πρωί της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έκανε έρευνα στο ισόγειο διαμέρισμα, το οποίο ο 29χρονος είχε νοικιάσει, μέσω Διαδικτύου, για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017 και εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού.

Σε αυτή την πολυκατοικία στα Εξάρχεια θα μετέφερε τον οπλισμό 

Ο εντοπισμός του νέου κρησφύγετου, ενισχύει τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι ο συλληφθείς σχεδίαζε τα επόμενα 24ωρα από τη σύλληψή του νέο χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας και είχε σαν στόχο να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα ως «καταφύγιο» μετά την επίθεση.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ενώ επιχειρούσε να μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά από το διαμέρισμα της οδού Αλκαμένους σε αυτό των Εξαρχείων. Στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του αστυνομικοί έδωσαν χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες των οκτώ πλαστών ταυτοτήτων που είχε στην κατοχή του. Η μία απ’ αυτές, με στοιχεία «Παναγούλιας Δημήτρης», είχε χρησιμοποιηθεί για τη μίσθωση του διαμερίσματος στην οδό Αλκαμένους.

Το διαμέρισμα – γιάφκα της οδού Αλκαμένους

Σε αυτό το σπίτι-κρησφύγετο ήταν που εντοπίστηκαν και τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου βρίσκεται πράγματι πίσω από την αποστολή παγιδευμένων φακέλων. Στα ευρήματα συγκαταλέγονται αυτοκόλλητες ετικέτες με εκτυπωμένα πάνω σε αυτές το ονοματεπώνυμο και τις διευθύνσεις των παραληπτών και αποστολέων των έντεκα συνολικά δεμάτων-βόμβες. Τα δέκα απ’ αυτά είχαν ταχυδρομηθεί τον Μάρτιο προς οικονομικού ενδιαφέροντος στόχους στο εξωτερικό και το ενδέκατο τον Μάιο με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Μέχρι στιγμής, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχει προκύψει ότι το γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) φακέλους, με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών, καθώς και σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

The post Βρήκαν και νέο κρησφύγετο του 29χρονου βομβιστή στα Εξάρχεια appeared first on Think News.via http://ift.tt/2yhcNbi

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.