Σομαλία: Στους 25 ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν ισλαμιστές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου. Πριν οι ισλαμιστές εισβάλλουν ένοπλοι στο ξενοδοχείο εξερράγησαν δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες.

Το πρώτο όχημα που οδηγούσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στο ξενοδοχείο, Nasahablod Two, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το προεδρικό μέγαρο και κατόπιν μια ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, δίπλα από το πρώην κτίριο όπου στεγαζόταν το κοινοβούλιο.

somalia 4 copy

«Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται σε 25, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, ανδρών ασφαλείας του ξενοδοχείου και ενοίκων. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περισσότερο. Έχουμε την υποψία ότι μερικοί άλλοι ισλαμιστές μεταμφιέστηκαν και διέφυγαν με τους ενοίκους που διασώθηκαν», δήλωσε ο αστυνομικός Μοχάμεντ Χουσείν.

somalia 4 copy

Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο περίπου για 15 ώρες πριν οι αστυνομικές δυνάμεις καταφέρουν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων.

somalia 4 copy

«Στοχοθετήσαμε υπουργούς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου. Συνεχίζουμε την επίθεση εναντίον τους εντός του κτιρίου» είπε στο Reuters ο Αμπντιασίς Άμπου Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης.

somalia 4 copy

Τουλάχιστον 358 άνθρωποι σκοτώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου, τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία της χώρας. Η αλ Σεμπάμπ που συνδέεται με την αλ Κάιντα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε εκείνη την επίθεση, από την οποία 56 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

somalia 4 copy

 

The post Σομαλία: Στους 25 ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις appeared first on Think News.via http://ift.tt/2ietVUb

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.