Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα

–Τα ανταλλακτικά της ξύστρας
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα1
Το συγκεκριμένο είδος ξύστρας κυκλοφορούσε σε διάφανο πλαστικό κουτάκι με μαύρη βάση. Πάνω στη βάση και κάτω από την ξύστρα κείτονταν δύο ανταλλακτικά της. Διεκδικούν άνετα θέση στην λίστα με τα πιο άχρηστα πράγματα στον πλανήτη.

-Το διαλυτικό του μπλάνκο
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα2
Αν έχεις μεγαλώσει χρησιμοποιώντας μόνο μπλάνκο σε στιλό ή σε roll-on, μπορείς να αποχωρήσεις από αυτό το άρθρο. Οι υπόλοιποι, θα θυμάστε πως το μπουκαλάκι με το μπλάνκο το αγόραζες πάντα μαζί με ένα άλλο μπουκαλάκι που περιείχε το διαλυτικό. Θρυλείται πως όταν το μπλάνκο ξεραινόταν από τη χρήση, έπρεπε να ρίξεις ένα x αριθμό σταγόνων μέσα στο μπουκαλάκι με το μπλάνκο για να γίνει ρευστό ξανά. Τι κρίμα που μετά την απομάκρυνση από το ταμείο του βιβλιοπωλείου κανείς δεν ξανάβλεπε το μπουκαλάκι με το διαλυτικό.

-Το μοιρογνωμόνιο
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα3
Μπέσα. Έχεις μετρήσει πάνω από δύο γωνίες στη ζωή σου με αυτό το μαραφέτι;
Αφού πέρασαν μερικά χρόνια και οι κατασκευαστές του συγκεκριμένου μοιρογνωμονίου, είδαν πως οι πωλήσεις του δεν έφτασαν τα αναμενόμενα ποσοστά, είπαν να βγάλουν κάτι πιο ντιζαϊνάτο, όπως αυτό:
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα4
Για να μην είμαστε άδικοι με το μοιρογνωμόνιο, όλο το σετ γεωμετρίας (χάρακας, μοιρογνωμόνιο και 1 ή 2 τρίγωνα), εκτός του χάρακα, ήταν παντελώς άχρηστο.

-Η μπλε γόμα
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα5
Όταν αγοράζεις μια γόμα, 2/3 κόκκινη και 1/3 μπλε, ξέρεις τι να κάνεις. Μόλις τελειώσει το κόκκινο κομμάτι την πετάς (αφού πρώτα κατάφερες να σκίσεις μια σελίδα του τετραδίου σου, γιατί προσπάθησες να σβήσεις κάτι που είχες γράψει με στιλό, χρησιμοποιώντας το μπλε κομμάτι της). Όταν αγοράζεις μια ολόκληρη μπλε γόμα, τι διάολο την κάνεις;

-Το καρέ τετράδιο
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα6
Η πρώτη επαφή ενός ανήλικου με το ‘τριπάρισμα’.

-Ο μεγεθυντικός φακός
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα7
Για (σχολικά) χρόνια είχε την τύχη των υπόλοιπων αντικειμένων της λίστας ως προς την χρησιμότητά του. Κάπου, όμως, στη Φυσική της 5ης δημοτικού, ερχόμασταν αντιμέτωποι με τη γνώση πως ένας μεγεθυντικός φακός μπορεί να συγκεντρώσει τις ακτίνες του ήλιου και να βάλει φωτιά στο αντικείμενο στο οποίο θα τις στοχεύσει. Έτσι, ο φακός από άχρηστο αντικείμενο, γινόταν για λίγους μήνες (μέχρι να εξολοθρευθούν όλα τα μυρμήγκια του προαυλίου) τρεντ για να περάσει ξανά στην αχρηστία.

-Το σπαστό ποτήρι
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα8
Το συγκεκριμένο ποτήρι το έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι μόνο μία φορά στη ζωή μας. Ούτε περισσότερες, ούτε λιγότερες. Αυτή τη μία φορά το ανοίξαμε, το τοποθετήσαμε στο θρανίο, ανοίξαμε ένα μπουκάλι νερό και προσπαθήσαμε να γεμίσουμε το ποτήρι. Στις πρώτες σταγόνες το ποτήρι κατέρρευσε και όλα έγιναν μούσκεμα.

-Οι χρωματιστές κιμωλίες
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα9
Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι είχαμε στο μυαλό μας ότι θα τις κάνουμε κάθε φορά που τις αγοράζαμε. Υποθέτω πως θέλαμε να κάνουμε καμιά ‘αλητεία’ στο διάλειμμα και να γράψουμε στον πίνακα το όνομά μας, πλάι στον αριθμό της θύρας της αγαπημένης μας ομάδας σε ανάλογο χρώμα.

-Η κόλλα UHU
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα10
Η κόλλα που λόγω ‘σωματοδομής’ δεν το είχες σε τίποτα να τη χρησιμοποιήσεις πάνω στα σκασμένα σου χείλη αντί για Liposan. Και πες εμείς ήμασταν μικροί, οι γονείς μας, δεν έβλεπαν τι μας αγόραζαν;

–Το στιλό με τα πολλά χρώματα
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα11
Ανάλογα με το ποιο ‘κουμπί’ πατούσες άλλαζε και το χρώμα μελάνης που χρησιμοποιούσε το στιλό. Πόσες φορές γαμώτο μου είχαμε γράψει τις λέξεις της καρτέλας με πορτοκαλί.

-Το σούπερ παγουρίνο
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα12
Θυμίζει το μεγάλο παγούρι από φελιζόλ που έπαιρναν οι γονείς μας στην παραλία το καλοκαίρι για να μην κορακιάσουμε από τη δίψα. Κάθε μαθητής που σεβόταν τον εαυτό του είχε πάει τουλάχιστον μια σχολική εκδρομή κουβαλώντας αυτό το Super (sic) αντικείμενο. Μετά από μια-δυο εκδρομές συνειδητοποιούσαμε πως ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό ήταν πολύ πιο εύχρηστο και εγκαταλείπαμε το παγουρίνο μια για πάντα.

-Τα μολύβια με τις ανταλλακτικές μύτες
Τα 12 πιο άχρηστα αντικείμενα που όλοι μας είχαμε ως παιδιά στη σχολική μας τσάντα - Εικόνα13
Τα συγκεκριμένα μολύβια κέρδισαν στο νήμα τα μηχανικά μολύβια και μπήκαν στη λίστα. Τα μηχανικά τα χρησιμοποιούσαμε περισσότερο γιατί είχαν και τη θήκη με τις μύτες και κάθε φορά που βάζαμε καινούργια μύτη, νιώθαμε καμπόσοι. Όσον αφορά αυτά με τις ανταλλακτικές μύτες, το μόνο καλό που είχαν ήταν πως δεν χρειαζόσουν ξύστρα. Όταν τέλειωναν οι μύτες, το μολύβι έμπαινε στην αποθήκη πλάι στο παγουρίνο και τα άλλα αντικείμενα της λίστας.

via http://ift.tt/2zFqs9e

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.