Πρωτοφανές «καψόνι» στον Ερντογάν από τους Γερμανούς – Τον άφησαν να περιμένει 10 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο του

– Σοβαρή επιδείνωση των διμερών σχέσεων (βίντεο)

Την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας καταδεικνύει το χθεσινό καψόνι στο οποίο επέβαλαν οι γερμανικές αρχές ασφαλείας τον Ρ.Τ. Ερντογάν κατά την άφιξη του στο Αμβούργο για την Σύνοδο της G-20 και λίγο πριν την συνάντηση του με τον Άνγκελα Μέρκελ. Η «απόσταση» ανάμεσα στους δύο ηγέτες ήταν εμφανής, όπως επίσης οι σκιές πλέον στις διμερείς σχέσεις.

Συγκεκριμένα, ενώ καταφθάνουν οι αυτοκινητοπομπές των ηγετών της G-20 στο Αμβούργο και στο κτίριο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί και χιλιάδες διαδηλωτές να διαμαρτυρηθούν (μεταξύ των οποίων και οι μπαχαλάκηδες από την Αθήνα) φαίνεται στα πλάνα ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε και στον ANT-1 να διέρχονται οι λιμουζίνες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να σταματήσουν πουθενά και αυτός να αποβιβάζεται για να μπει στο χώρο.

Το ίδιο όμως δεν συνέβη και με τον Τούρκο πρόεδρο αμέσως μετά. Οι αρχές ασφαλείας της Γερμανίας ανακάλυψαν κάποιον «ύποπτο» στο πλήθος και θεώρησαν πώς η αυτοκινητοπομπή του Ρ.Τ. Ερντογάν δεν θα έπρεπε να κινηθεί άμεσα και για να αποβιβάσει στο καθορισμένο σημείο. Έτσι ο κ. Ερντογάν έμεινε για περίπου 10 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο του περιμένοντας το «πράσινο φως» προκειμένου να αποβιβασθεί.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα καψόνι από την Γερμανία στον κ. Ερντογάν που έχει βγάλει… γλώσσα και όπως φαίνεται το Βερολίνο του τα έχει μαζεμένα. Ίσως να ήταν και η απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο γι’ αυτά που έκανε στην Ουάσιγκτον. Οι άνδρες ασφαλείας της Γερμανίας προφανώς να θέλησαν να δείξουν στην τουρκική αντιπροσωπεία πώς στη χώρα του κάνουν κουμάντο αυτοί και όχι οι Τούρκοι.

Τελικώς ο κ. Ερντογάν κατεβαίνει από το αυτοκίνητο (όχι υποβασταζόμενος αυτή τη φορά) και είναι εμφανής η ενόχληση του για το καψόνι. Αυτό φαίνεται στη συνέχεια κατά την διάρκεια της συνάντησης του με την Άνγκελα Μέρκελ. Τα χαμόγελα δεν υπάρχουν, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος προπορεύεται και σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος κινούμενοι προς το σημείο της συνάντησης τους. Αυτό στη διπλωματική γλώσσα ονομάζεται τουλάχιστον κρίση στις γερμανο-τουρκικής σχέσεις.

 

Δεν είχαν άλλωστε περάσει μερικά 24ωρα που Άγκυρα και Βερολίνο είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους για ακόμη μία φορά με αφορμή την ομιλία που ήθελε να κάνει ο Ερντογάν στη Γερμανία με αφορμή τη Σύνοδο της G-20 και του απαγορεύτηκε. «Η Γερμανία αυτοκτονεί που δεν με αφήνει να μιλήσω» σε τουρκικό κοινό, είχε δηλώσει ο κ. Ερντογάν επαναλαμβάνοντας την κατηγορία πως το Βερολίνο «υποθάλπει τρομοκράτες» επειδή δεν καταδίδει όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο οι τουρκικές υπηρεσίες.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Zeit ο Τούρκος πρόεδρος είχε καλέσει τη Γερμανία να «διορθώσει το λάθος της» αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν εκδίδει φερόμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν. «Γιατί δεν μας τους δίνει η κυρία Μέρκελ;» ήταν το ερώτημα που απηύθυνε μέσω της συνέντευξης του για να συμπληρώσει πως «για όσο δεν το κάνει αυτό η γερμανική κυβέρνηση, θα την θεωρούμε χώρα που προστατεύει τρομοκράτες».


Να σημειωθεί πώς η κόντρα μεταξύ των δύο χωρών έχει ξεκινήσει από την περίοδο πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία, όπου ο Ερντογάν αποκάλεσε του Γερμανούς «Ναζί» γιατί δεν του επέτρεψαν να κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις, συνεχίστηκε με τις αποκαλύψεις για κατασκοπεία και βεβαίως η τελευταία πράξη στις κακές πλέον σχέσεις των δύο χωρών ήταν η απόσυρση των γερμανικών στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ, καθώς η Άγκυρα δεν επέτρεπε σε Γερμανούς βουλευτές να την επισκεφθούν.

Φαίνεται λοιπόν πώς ο Ερντογάν πληρώνει την αδιαλλαξία του και τον μεγαλοϊδεατισμό του. Και ίσως αυτά να είναι τα πρώτα καθαρά σημάδια της πτώσης του…

pentapostagma.gr

The post Πρωτοφανές «καψόνι» στον Ερντογάν από τους Γερμανούς – Τον άφησαν να περιμένει 10 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο του appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.