Το απόκοσμο, εγκαταλειμμένο κτήριο στην κορυφή του ΥμηττούΣτην κορυφή του Υμηττού μετά το πάρκο κεραιών, λίγο πριν την αεροπορική βάση, υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο κτήριο τόσο περίεργο σαν κτίσμα που το κάνει να μοιάζει απόκοσμο...


Φτάνοντας στην κορυφή του Υμηττού και αφού περάσαμε την μικρή πύλη χωρίς πόρτα, το κτήριο ξεπροβάλει μπροστά μας.


Οδηγήσαμε με επιφύλαξη στο χωμάτινο δρομάκι και σταθμεύσαμε μπροστά από το περίεργο αυτό κτήριο.


Το μάτι σου πέφτει αμέσως στο μικρο υπόστεγο και στο φορτηγάκι του ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) γαζωμένο κυριολεκτικά από τις σφαίρες!


Η αρχιτεκτονική του κτηρίου θυμίζει πολύ το σανατόριο της Πάρνηθας....


Δωμάτια με ξύλινα δάπεδα τα οποία έχουν ξηλωθεί η έχουν φουσκώσει σε πολλά σημεία.Κεραίες σε λειτουργία καλοσυντηρημένες κάνουν το κτήριο ακόμα πιο επιβλητικό,τα 2 πρώτα δωμάτια του ισογείου είναι κλειδωμένα και ακούγετε ένας συνεχόμενος βόμβος!


 Έξω υπάρχει ένας μετρητής ρεύματος και μια μεγάλη κεραία εκπομπής.


Το υπόγειο δίνει την αίσθηση ενός μεγάλου λεβητοστάσιου, είναι πετρόχτιστο και τα δωματια του ειναι σε καλυτερη κατασταση,βρήκαμε σκουριασμένες αντλίες και δεξαμενές στο πρώτο δωμάτιο του υπογείου.


Στον εξωτερικό πίσω χώρο βρήκαμε αρκετούς φωταγωγούς που μας έκαναν να πιστεύουμε ότι υπάρχει και δεύτερο υπόγειο αλλά όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε είσοδο.
Στον χώρο του κτηρίου δεν συναντήσαμε πολλούς, μόνο ένα αμάξι όταν φτάσαμε το οποίο έφυγε βιαστικά μόλις μας είδε, ένα ζευγάρι που εξερευνούσε και 2 τύπους όταν φέυγαμε. Κανείς δεν ήξερε τίποτα για το κτήριο και τις κεραίες, αν και οι δυο τελευταίοι που ρωτήσαμε φεύγοντας έδειξαν να ξέρουν αλλά να μην θέλουν να μας πουν.


Στο διαδίκτυο οι εικασίες είναι πολλές, άλλοι λένε ότι ήταν Νατοϊκός ξενώνας αξιωματικών,άλλοι ότι ήταν μονάδα περιβαλλοντικής προστασίας,άλλοι ότι τα πρώτα κλειδωμένα δωμάτια οι πομποί και οι κεραίες είναι της αστυνομίας,άλλοι λένε ότι είναι του στρατού. Όπως και να χει μια βόλτα στην κορυφή του Υμηττού θα σας αποζημιώσει όχι μόνο απ την εξερεύνηση στο κτήριο αλλά και από την υπέροχη θεά που θα δείτε από κει.δειτε το και σε βιντεοΑποστολή: Χάρης Ντάκουλας - Δημήτρης Μακριδόπουλος [memorylifegr]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.