Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: Σταματήστε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, ώστε να πάνε όλα καλά στην άφιξη Ερντογάν

Προπαρασκευαστική συζήτηση για την επικείμενη άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα περί τα τέλη Νοεμβρίου έγινε το μεσημέρι, μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Υπουργός κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει οι προκλήσεις και οι παραβιάσεις να σταματήσουν, ώστε το ταξίδι Ερντογάν να γίνει σε θετικό κλίμα και να μην επισκιαστεί από αρνητικά γεγονότα.

Ο κ. Τσαβούσογλου θα έχει συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στην Θράκη, όπου και θα περιοδεύσει.

Μάλιστα, στην σύντομη συνομιλία του με τον Νίκο Κοτζιά, ο Χακάν Τσαβούσογλου μίλησε και ελληνικά, γλώσσα που γνωρίζει λόγω και της καταγωγής του απο την Θράκη.

Τούρκος πρόεδρος στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια: Ο Ερντογάν έρχεται στην Αθήνα

Ο πρώτος Τούρκος Πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο ο οποίος ασχολείται σήμερα με την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Την Αθήνα είχε επισκεφτεί τελευταία φορά το 1952 ο τότε Τούρκος Πρόεδρος Τζελάλ Μπαγιάρ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρώτο βήμα της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα έγινε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Έλληνας πρόεδρος Προκόπη Παυλόπουλος είχε τότε απευθύνει πρόσκληση στον Τούρκο ομόλογό του. Το δεύτερο βήμα ήταν η επίσκεψη στην Άγκυρα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά ο οποίος επέδωσε και την επίσημη πρόσκληση.

Στη συνέχεια ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε γνωστό ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε αποδεκτή την πρόσκληση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Ερντογάν και Παυλόπουλος αναμένεται να υπογράψουν ένα πρωτόκολλο ή μία συμφωνία φιλίας.

The post Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: Σταματήστε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, ώστε να πάνε όλα καλά στην άφιξη Ερντογάν appeared first on Think News.via http://ift.tt/2iXd6B7

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.